Футболистът на Славия Андреа Христов коментира пред Спортно шоу Гонг предстоящото гостуване на Левски от седмия кръг на Първа лига. Младокът каза, че „белите“ излизат за победа срещу „сините“ в най-старото столично дерби.

„Важен мач за нас. Надявам се да победим, настройката ни е за победа. От началото на шампионата играем добре, но без резултати, но това е въпрос на време да победим“, започна Андреа Христов.

„Това не мога да кажа как ще излезем. Има си треньор той решава тактиката. Това зависи и от противника“ , каза още Христов.

„Преходът е труден, но с наличието на толкова мачове мисля, че показвам добро ниво и мога да се противопоставя на всички нападатели в нашия шампионат. Донякъде е трудно, защото в юношеския футбол малко по-бавно се подава топката, а тук всичко е много бързо и трябва да знаеш какво да правиш с нея“, добави Христов.

„Не ни е поставена цел, но както казах излизаме всеки мач за победа, за да може накрая да сме напред в класирането“.

Запитан за брат си Петко, който премина във Фиорентина, Андреа обясни: „По принцип много се радвам за брат ми, че ще играе футбол на високо ниво. Той ми каза, че се чувства добре във Флоренция. Той игра няколко минути за Купата на „Бернабеу“ срещу Реал. Това му е любимият отбор. В момента Реал е най-добрият отбор в света“.

„На мен любимият ми отбор е Барселона, по харесвам и Милан“, завърши Андреа Христов.