Родният футболен треньор Александър Станков намекна, че вижда настоящия президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов като явния фаворит на предстоящите избори. В същото време наставникът бе категоричен, че Михайлов трябва да реши „два тежки и много сериозни проблема”.

„Ивайло Дражев аз не го считам за сериозен кандидат, макар да се познавам с него и… моите уважения, както се казва. Съпричастен съм към темата за президентските избори в БФС. И двамата кандидати са ми приятели, от години имам добри отношения и с Любослав Пенев, и с Борислав Михайлов”, каза Станков за „Домът на футбола” в ефира на DIEMA SPORT.

Станков за Първа лига: По-интересно е сега, но нивото...

„Бих казал, че когато тръгваш да се кандидатираш за президент на БФС, според мен Любо подходи малко по-емоционално. Трябва да се извърви един дълъг път първо, да се подготви по-добре, да направи по-ясна стратегия. Той малко прибързано реши да се кандидатира. Не може така да създадеш сериозен отпор и кандидатурата ти да бъде с тежест. Борислав Михайлов с годините натрупа рутина, мениджърски опит, позиции в УЕФА и ФИФА. Бих си позволил по най-скромния начин да кажа, че Боби Михайлов има два тежки и много сериозни проблема, които трябва да реши. Той си ги знае, не искам да навлизам в подробности.”

„Ако кажа, ще излезе, че ще давам мнение, макар, че никога не съм го крил. Едното е, че трябва да настъпят промени в Изпълкома на БФС. Другият проблем? Ще си го запазя за мен.”

От първа ръка: Защо авантюрата "Китай" не понесе на Божинов?

Специалистът също така коментира и състоялия се днес жребий за Лигата на нациите, който прати националния ни отбор в една група от Дивизия C със Словения, Норвегия и Кипър.

„Много прилична ни е групата за Лигата на нациите. Има искра и надежда в хората, че националният отбор направи добри мачове. Въпреки че не успяхме да се класираме, хората са обнадеждени. Още повече, че познавайки моя приятел и колега Хубчев, той работи с твърда ръка. Не се поддава на емоции. Германска визия и дисциплина има той. Ние трябва да сме оптимисти и да подкрепяме този тим. На базата на какво изискваме големи резултати? На база славното минало. Трябва да сме позитивни, да си подкрепяме националния отбор”, сподели Станков.