Третият мач между Левски и ЦСКА през сезона има всички предпоставки да се превърне в нещо повече от дерби. Победата на Националния стадион "Васил Левски" може и да носи обичайните 3 точки, но смисълът й надскача обичайните измерения.

Срещата между "сини" и "червени" стартира в 17 часа и ще върви в пряко предаване по  DIEMA SPORT и GONG PLAY, както и и на честотите на Дарик радио. Gong.bg по традиция ще проследи всичко от мача минута по минута.

Левски - ЦСКА: Мач с високо напрежение и голям заряд

3 към 1 в синьо на трибуните преди дербито

Разликата между втория Левски и третия ЦСКА към момента е 3 точки, което значи че дуелът за ключовата позиция под върха е изцяло в разгара си.

Съперниците завършиха наравно само веднъж в последните си 14 срещи за първенство – 1:1 на 15 октомври 2106 година, в останалите дербита в периода "сините" имат 4 победи, а "червените" – 9.

Франсис Нар заедно с Бабатунде Адениджи и Антонио Аниете, няма пропуснат мач за първенство с екипа на Левски от началото на сезона, но ганаецът не се е разписвал за сините от 1:1 с ЦСКА в 10-ия кръг, или в 19 поредни срещи.

Откакто Николай Митов пое Левски непосредствено преди последното дерби с "червените" (2:1 за Левски на 4 март), "сините" спечелиха 11 точки (3/2/2), под ръководството на Стамен Белчев в същия период червените имат същия актив от 11 пункта (3/2/2).

При победа в дербито ЦСКА ще се изкачи на второто място във временното класиране за първи път от първия кръг на редовния сезон насам. "Червените" са неизменно трети от 16-ия кръг насам, като разликата от втория Левски в един момент бе 8 точки.

Докато Роман Прохазка изпълни и 4-те дузпи, свирени за Левски през сезона (всички реализирани, включително срещу ЦСКА), 4-те наказателни удара за червените бяха бити от трима – Давид Симао, Преслав Йорданов (един пропуск, но точен срещу Левски) и Петрус Бумал.

Кирил Десподов не игра в последното издание на дуела, но в следващите 6 мача на ЦСКА записа 3 гола и 3 асистенции.


Какво се случва на голямото дерби Левски - ЦСКА? Вълнува те каква е обстановката преди началото на сблъсъка? Какво става на трибуните и какви са празниците след края на голямата битка?

Можеш да станеш част от отговорите на всички тези въпроси сам! Бъди нашите очи, води ни през емоциите си от големия сблъсък, запознай ни със "синьо-червените" страсти с хаштаг #GONG!

Ползвай го в Instagram и Facebook и нека цяла България разбере какво се е случило на голямото дерби Левски - ЦСКА на 29 април на Националния стадион "Васил Левски".

Напиши #GONG, стани част от голямото дерби, направи всички съпричастни с емоциите!