Футболен мач с високо напрежение и голям заряд в София днес. Левски е домакин на ЦСКА в третото голямо дерби през сезона. Вечните съперници изостават сериозно от шампиона Лудогорец, а интригата е за второто място, пише NOVA.

Срещата между "сини" и "червени" стартира в 17 часа и ще върви в пряко предаване по  DIEMA SPORT и GONG PLAY, както и и на честотите на Дарик радио. Gong.bg по традиция ще проследи всичко от мача минута по минута.

Големият въпрос: синьо или червено

Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред в във връзка с футболното дерби.

Очаква се на мача да присъстват около 20 000 души. Привържениците на Левски ще се съберат пред своя клуб на бул. "Тодор Александров", а на улица "Иван Асен" се срещат привържениците на "червените". Агитките няма да се засекат преди срещата, а всеки посетител на стадиона ще бъде проверяван по два пъти на входа.

Планирано е засилено полицейско присъствие на спирките на градския транспорт през целия ден. Полицията ще ескортира феновете и след мача, за да се избегнат инциденти между агитките.  

От 16 часа днес до приключване на футболната среща при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх" , бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".


Какво се случва на голямото дерби Левски - ЦСКА? Вълнува те каква е обстановката преди началото на сблъсъка? Какво става на трибуните и какви са празниците след края на голямата битка?

Можеш да станеш част от отговорите на всички тези въпроси сам! Бъди нашите очи, води ни през емоциите си от големия сблъсък, запознай ни със "синьо-червените" страсти с хаштаг #GONG!

Ползвай го в Instagram и Facebook и нека цяла България разбере какво се е случило на голямото дерби Левски - ЦСКА на 29 април на Националния стадион "Васил Левски".

Напиши #GONG, стани част от голямото дерби, направи всички съпричастни с емоциите!