Онлайн изданието tuttomercatoweb.com е едно от най-уважаваните на Апенините що се отнася до трансферния пазар във футбола.  Дори обаче и медия от такъв калибър не е застрахована от грешки. По ирония на съдбата гафът на сайта касае полузащитника на ЦСКА Никола Колев.

Една от традиционните рубрики на изданието е т.нар. „Талант на деня”. В нея се прави кратко резюме на обещаващ футболист (обикновено до 21-годишна възраст), като се запознава публиката накратко с качествата и силните страни на играча, а също на това чий стил наподобява. В това отношение „Тутомеркатоуеб” успя да допусне два немалки гафа.

Плачевен страж предаде ЦСКА на разградските душмани

Първият, който може би прави по-малко впечатление, е сбърканото име на Колев. Халфът на ЦСКА е представен като Никола Конев и не става дума за техническа грешка, а името се запазва в хода на цялата визитка.

Другият по-любопитен момент е, че изданието съвсем отговорно праща 22-годишния Колев по стъпките на… Даниел Боримиров. За съжаление, не се уточнява дали случайно не се има предвид международната кариера на един от героите от САЩ’94. По-вероятно изглежда италианските колеги да не знаят, че Боримиров всъщност е легенда на Левски и в момента работи като спортен директор в „синия клуб”.

Иначе самият Колев е описан като „класически плеймейкър, който се грижи и за защитата”. Подчертава се, че роденият в Търговище футболист може да действа и по-офанзивно заради добрите си технически умения. „Точният пас и мекото докосване на този полузащитник задължава да го следим в за в бъдеще”, казват от „Тутомеркатоуеб”.

Гафът на tuttomercatoweb.com

източник: tuttomercatoweb.com, скрийншот