Слуховете, увъртането и неяснотата вече са в историята - Левски може да се похвали с подписа на бившия италиански национал Диего Фабрини. Офанзивният футболист ще дойде на "Герена" след края на сезона в Румъния, който приключва на 1 юни. 

В последните дни се появи информация, че ЦСКА се опитва да измъкне сделката под носа на "сините", но развръзката е друга. За преминаването на италианеца на "Герена" разкри лично собственикът на досегашния му клуб Ботошани Валериу Ифтиме. 

"Диего можеше да е основен футболист във всеки румънски отбор. За голямо мое щастие той няма да продължи кариерата си в нашата страна. Това се разбрахме, още като дойде при нас и имахме споразумение да му помогнем да си възроди кариерата."

"Не знам дали ще го пуснем и в последния кръг, но със сигурност той повече няма да играе в Румъния. Отива в България, доколкото знам в Левски. Ако не греша, преди два дни ми каза, че е подписал именно с този клуб", заяви Ифтиме. 

Според информациите от Румъния, ЦСКА се е намесил в последния момент в опит да размъти мозъка и да откаже Фабрини от преминаване конкретно на "Герена", но той е удържал на думата си и ще дойде в София в началото на юни.