Трагичната серия на Дунав продължава. Русенци тъкмо виждаха как прекъсват серията си от поредни поражения поне с хикс при гостуването си на Локомотив в Пловдив, но допуснаха по най-наивния и глупав начин да загубят с 1:2 на "Лаута" в последната минута. 

Юлиан Ненов номер 1 на Локо Пд – Дунав

Двама нападатели пристигат на проби в Локо Пд

Великов: Трябва ни една победа и ще се вдигнем

Ненов: Много грешим, трябва да бием Витоша

Димо Бакалов беше открил за "железничарите" след само 10 минути игра, но в 69-та Юлиян Ненов изравни. Битката вървеше към може би заслужено равенство, но в последната минута на продължението се стигна до най-глупавата възможна грешка в отбраната на гостите и вратаря им Станислав Антонов и така Симеон Райков оформи крайното 2:1. 

Мачът започна равностойно, макар "смърфовете" да бяха по-активни. Те имаха и първата чиста възможност, открила се пред Димо Бакалов в 5-та минута. Той проби по фланга и центрира към Дино Мартинович, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Малко след това се стигна и до първото попадение в двубоя. В 10-та минута Димо Бакалов отбеляза уникален гол. Тогава Ванчо Траянов центрира пред наказателното поле на русенци, там Мартинович паднал чукна топката към Бакалов и той с мощен шут в сглобката на вратата прониза мрежата на Станислав Антонов за 1:0. 

Малко след това всичко в този мач можеше да приключи рано-рано. В 12-та минута топката стигна до Дино Мартинович пред наказателното поле след поредица грешки на защитата на гостите. Словенецът стреля технично, преодоля и вратаря, но топката срещна гредата. 

Полека-лека обаче гостите поизравниха играта и погледнаха по-сериозно към вратата на противника. Но ударите на Васил Шопов и Петър Патев бяха избити от защитници на "железничарите". 

Най-спорният момент в двубоя дойде в 32-та минута. Тогава дунавци стигнаха до попадение, но то беше отменено от рефера Волен Чинков заради засада. Тогава Бирсент Карагарен центрира от фланга и там намери непокрития от никого Васил Шопов. Той прати топката в мрежата, но реферът видя нередността и го отмени. 

До почивката нямаше повече чисти положения, макар че домакините бяха по-активни. Дино Мартинович и Димо Бакалов не спираха да тормозят защитата на противника, но така и не се озоваха на чиста позиция и почивката в крайна сметка дойде с гол аванс за Локомотив. 

Първият шанс след подновяването на играта пак беше за "черно-белите". В 48-та минута Веселин Марчев центрира отляво успоредно на голлинията, но чак на далечната греда засече Димо Бакалов, който също пусна опасно топката, но в крайна сметка до попадение не се стигна. 

Най-чистата възможност след подновяването на играта пак беше за пловдивчани в 52-та минута. Тогава Веселин Марчев излезе сам срещу вратаря при една бърза контра, но си поведе силно топката и ударът му се оказа слаб и в тялото на вратаря. 

Последваха интересни минути, но равностойни. В тях по-активни бяха дунавци, но чистите положения на практика липсваха. Но тяхната настойчивост доведе до гол. В 69-та минута Христофор Хубчев напредна по левия фланг и центрира на далечната греда. 

Там беше Юлиян Ненов, който първоначално не овладя добре топката, но с второто си докосване изпревари вратаря Мори Диао и изстреля мощно топката под гредата, за да я оплете в мрежата за 1:1. 

Последва по една възможност за двата отбора, но първо Дино Мартинович изпусна за Локо в 73-та минута, а две по-късно Димитър Георгиев пропиля шанс за Дунав. Така развръзката се отложи за продължението. 

Всичко вървеше към логично равенство, но при едно балонно центриране бившият играч на Лудогорец Тейнур Марем изчисти една топка нескопосано и тя отиде към вратаря му Станислав Антонов. Стражът също не се намеси подобаващо и подари кълбото на Симеон Райков, който излезе на чиста позиция сам срещу голлинията и той нямаше как да сбърка - 2:1. 

Така Локомотив взе важни три точки и събра вече 11, за да излезе временно на четвъртата позиция, макар преди изиграването на всички останали срещи от кръга. Дунав остава 11-и със само 5 точки и облаците над главата на наставника Веселин Великов се сгъстяват все повече. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Локомотив Пловдив: Мори Диао, Асен Георгиев, Пламен Крумов, Марк-Готие Бедиме, Ванчо Траянов, Ивайло Марков, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Дино Мартинович, Парвиз Умарбаев, Дани Кики;

Резерви: Илко Пиргов, Георги Пашов, Пламен Николов, Пауло Серджо, Янко Ангелов, Димитър Велковски, Симеон Райков; 

Дунав: Станислав Антонов, Христофор Хубчев, Диян Димов, Тейнур Марем, Михаил Милчев, Петър Патев, Васил Шопов, Андреас Васев, Бирсент Карагарен, Юлиян Ненов, Мирослав Будинов;

Резерви: Александър Конов, Марио Петков, Преслав Петров, Олексей Ларин, Христо Попадийн, Бранимир Костадинов, Димитър Георгиев.