Отборът на Дунав не допусна поражение от Славия и с гол в 94-ата минута изравни за 1:1 в двубой от 26-я кръг на Първа професионална лига.

На „Лудогорец Арена“ в Разград русенският тим не успя да запише три точки и да изпревари петия във временното класиране Локомотив Пловдив, а със спечелената една точка остава на шестата позиция с 38 в актива си.

Изравнителният гол на русенци бе доста спорен след като останаха съмнения за игра с ръка на голмайстора за Дунав Олексей Ларин в наказателното поле при удара му във вратата на Георги Петков.

При телевизионните повторения се видя, че такава има, но нарушение не бе отсъдено.

Отборът на Славия приключи с равенство редовния сезон в Първа професионална лига и натрупа 28 точки на 11-ата позиция. С хикса Дунав продължи серията си на шест мача без загуба.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Съперниците изигра интересен сблъсък с положения и пред двете врати, като първият гол в срещата бе дело на Сердер Сердеров в 26-ата минута за Славия, а в четвъртата минута от добавеното време на мача Олексей Ларин изравни за Дунав.

Избрани кадри от хикса между Дунав и Славия

Първото полувреме предложи възможности и за двата състава, като след гола на Славия, домакините отговориха с два отлични шанса, от които не успяха да се възползват.

Иначе още в 14-ата минута Калоян Кръстев получи в наказателното поле на Дунав и стреля, но не успя да преодолее Луков. Три минути по-късно Васил Шопов отправи добър удар, но встрани от вратата на Славия.

Сердер Сердеров реализира за 1:0 за Славия в 26-ата минута. Иван Минчев пусна чудесно към Сердеров и той преодоля стража на Дунав Мартин Луков, за да открие резултата в полза на гостите от София.

Сердеров посече Дунав в Разград

Дунав пропусна страхотен шанс в 34-ата минута, а Омар Абуд спаси вратата на гостите. Бирсент Карагарен получи отличен пас от Самир Аясс, но не успя да вкара, тъй като Абуд изчисти топката пред голлинията.

Нов сериозен пропуск за Дунав дойде в 42-ата минута. Мирослав Будинов пое топката и напредна, след което пусна успоредно в наказателното поле на Славия, но там Васил Шопов не успя да засече.

Напрежение в Разград, фенове на Дунав се оплакаха от побой

Въпреки опитите на домакините от Дунав да намерят начин да изравнят в началото на второто полувреме, „белите“ бяха по-близо до ново попадение в 54-ата минута, когато удариха греда. Иван Минчев стреля в далечния ъгъл на Мартин Луков, но уцели страничния стълб на вратата на Дунав.

Русенци на свой ред имаха не лош шанс в 61-ата минута при изстрел на Мирослав Будинов, но той прати топката над вратата на Петков.

Интересна ситуация се получи в 70-ата минута, когато при удар на Ндуйе Мойеци топката се удари в ръката на Петко Христов, който бе на границата на наказателното поле. Сигнал от рефера Никола Попов обаче не последва.

В заключителните минути на двубоя Юлиян Ненов падна в наказателното поле на Славия, но Никола Попов остана безмълвен.

Най-спорният момент в мача бе в добавеното време на срещата.

Дунав със спорен гол в добавеното време срещу Славия

Дунав успя да изравни с гол на Олексей Ларин в 94-ата минута. Ларин засече в наказателното поле след центриране, но останаха съмнения, че е спрял топката с ръка. От лагера на Славия бурно протестираха, но реферът зачете попадението.

Владимир Иванов: Какво да коментирам ситуацията, тя е ясна

Веселин Великов: Имахме късмет днес, ще играем във всеки мач за победа

Стартовите състави:

Дунав: Мартин Луков, Марио Петков, Олексей Ларин, Михаил Милчев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен, Васил Шопов, Мирослав Будинов

Славия: Георги Петков, Божидар Васев, Сердер Сердеров, Петко Христов, Георги Пашов, Стефан Велков, Стефан Велев, Калоян Кръстев, Емил Мартинов, Абуд Омар, Иван Минчев