Легендата на ЦСКА Димитър Пенев сподели своите впечатления и очаквания за отбора преди подновяването на шампионата в Първа професионална лига. Според Пенев, с Гриша Ганчев ЦСКА го чакат много добри дни. Той подкрепи думите си с инвестициите, които прави ръководството на червените на базата в Панчарево и със селекцията на отбора, пише официалният сайт на ЦСКА.

Стратегa от Мировяне изрази оптимизъм и за играта на армейците. Той е наблюдавал контролите на ЦСКА на испанска земя, както и представянето на тима срещу Шкендия и вижда много потенциал в отбора.

Димитър Пенев пожела на футболистите да излязат с чест от битката с Черно море в неделя, защото до голяма степен от първия мач зависи с какво самочувствие ще се движи отборът през оставащата част от сезона.

ЦСКА: Направи трансферите днес, за да си подготвен за утре

„Още при приключването на първия полусезон ръководството беше загрижено, че трябват нови попълнения. Убеден съм, че ЦСКА ще си бъде ЦСКА винаги. На този етап избраха най-правилното за лагера, който се проведе в Испания”, коментира Димитър Пенев и продължи:

„Даде се възможност и на новите, и на старите, които изиграха първия полусезон. В подготовката се видяха добри неща, добри изпълнения. На тези контролни срещи всеки състезател иска да се изяви по-добре. Вижда се, че отборът има добра селекция. Всичко зависи от началото на полусезона. Надявам се на победа на старта.”

ВИДЕО на интервюто можете да видите ТУК

„Прави се всичко възможно ЦСКА да си е ЦСКА. Не знам защо някои мислят, че това не е ЦСКА. Досега не съм получил от никой обаждане, телеграми или писма да пита къде е ЦСКА. Всичко е нормално до този момент. Базите също се възстановяват. Това, което сега се прави е много повече. Един професионален клуб няма ли база, трудно може да се преодоляват препятствията”, заяви още Димитър Пенев и добави:

„Мисля, че Гриша Ганчев няма да се откаже и в бъдеще. Той винаги е уважавал и обичал ЦСКА, още от годините като състезател. Това е пътят и той няма да се откаже, докато не види ЦСКА в добра обстановка – базите, стадиона и най-вече добрия футбол.”

„Единствено нашите фенове могат да ни помогнат. Трябва да се знае, че тази година всичко в движение се прави. Имаме амбицията да бъдем колектив. Треньорът решава и винаги трябва да е контактен с младите. В нашата школа имаме доста надеждни футболисти, но от тях зависи как се готвят. Надявам се скоро да имаме млади попълнения от школата. Надявам се, че Ганчев няма да обърка рецептата”, заяви още легендарният Димитър Пенев.

„Трудно ще е този сезон. Не трябва да подценяваме никой. Лудогорец вече няколко години са шампиони. Имат скъпи футболисти и добри условия. Целта на нашето ръководството е да преодолее всички трудности и вече борбата да бъде в челото. Не трябва да изпускаме тези позиции, които имаме, а да търсим добрата игра и точките, за да сме в близка дистанция с първия отбор, който е в момента. Футболистите трябва да са единни и да не се делят. Всичи трябва да играят добър футбол, когато излизат да защитават ЦСКА”, завърши Пенев.