Легендарният треньор Димитър Пенев застана категорично зад Гриша Ганчев и отбора, който се подготвя за елита на България в Австрия. Стратега коментира създалата се ситуация около „червените“ в „Комбина“ по Нова телевизия. Цялото интервю ще можете да гледате в предаването този следобед.

„Аз мисля, че не са разделени, има много странични фактори, много се изопачава от наредби, които се съобщават по съвсем различен начин. Ако върнем времето назад през 1985 година, когато ЦСКА беше Средец, тогава кой наричаше отбора Средец? Всеки викаше ЦСКА. Левски беше Витоша. Това са официални имена. Това, което стана с изваждането на ЦСКА от елита трябва да го забравим и да говорим за последните дни и месеци – какво се направи“, коментира Пенев.

„Има един специалист – Гриша Ганчев, който е доказал със своите качества, че може да направи отбор и състав, а ние веднага започваме да коментираме негативни неща, които в повечето случаи са измислени.“

„Не трябва да говорим, че има разделение. Изненадващо един отбор се показва, те може да са наши деца, наши футболисти, но на този етап не може да се прави сравнение с първия състав на ЦСКА, който направи огромни неща. Всичко това задоволяваше и фенове, и специалисти“, допълни специалистът.

На въпрос какво бихте казали на Гриша Ганчев и Васил Божков, Димитър Пенев отговори: „Задавате ми въпрос да говоря за двамата, а аз говоря за Гриша Ганчев. Моите уважения към всеки друг който е кандидат, но тук трябва да има яснота вече. Една година минава, всичко трябва да приключи.“

„Досега говорихме за един отбор, другият, нито го познавам, нито го зная, бях учуден когато за един ден дойде нов отбор да тренира“, каза още Пенев.