Бившият наставник на Левски Делио Роси даде интересно интервю пред изданието "Ил Матино", в което обсъди бъдещите си планове, както и възможността да се върне в местния отбор, който вече веднъж изведе до промоция в Серия А. 

Той разкри още философията си за водене на един отбор, макар да не коментира по никакъв начин темата с Левски. Той беше начело на "сините" 11 месеца и половина и си тръган след отпадането от Вадуц в Лига Европа. 

"Моята идея е, че ако един отбор играе лошо, той няма как да печели в дългосрочен план. Въпрос на гледна точка е какво означава да играеш "добре". Аз мисля, че най-важно е да има баланс в двете фази на играта. Колкото по-красиво играе един отбор, толкова повече шансове ще създава", сподели Роси. 

А на въпрос дали вече смята да се пенсионира и дали има възможност да се върне в Салернитана след края на приключението му с Левски, той отговори доста витиевато, поне по темата с тима от Салерно, който се бори за промоция: 

"Аз съм бил достатъчно щастлив човек да водя много големи клубове в кариерата си. Надявам се да продължа да работя, моето бъдеще е свързано само с треньорската скамейка, не мога да правя нищо друго. Колкото до завръщането в някой бивш клуб, историята показва, че това доста често ми се случва, така че кой знае."

"Със сигурност бих искал отново да водя един ден Салернитана. Догодина имаме юбилей от влизането в Серия А и аз определено ще го отбележа. От клуба все още никой не се е свързвал с мен по този повод", сподели Делио Роси.