Николай Кръстев ще застане на вратата на Левски в оставащите пет мача до края на годината, научи NOVA. А ето и каква е основната причина за вратарската криза в синия тим.

Според един от водещите експерти по вратарската тема и бивш страж на „сините” Йордан Господинов, неадекватните тренировки при италианеца Доменико Ботичела, който бе част от щаба на Делио Роси, са в основата на сегашната драма под рамката в отбора на Левски.

„За мен лично, първо, вратарите в Левски в продължение може би на година под ръководството на Доменико, треньорът на вратарите, които беше с Делио Роси, в никакъв случай нямаха оптималния тренировъчен процес. Това мога да го заявя категорично. Не е хубаво да коментираме човек, който вече не в България, но при всички положения, тренировъчният процес, който се водеше с вратарите в тази една година по-скоро бих го оприличил на тренировъчния процес, който трябва да се води от 12 до 15. В никакъв случай мъжки футбол. Изобилстваха много упражненията с ръка, по-скоро емоционален характер на упражненията, много изкуствена среда в тренировките и съвсем нормално се стига до това самите вратари да не бъдат в оптималното си състояние по време на мачовете”, коментира Йордан Господинов.

„Преди някой да си отвори устата и да съди Божидар Митрев, нека първо хората да се замислят какво тренираха вратарите в продължение на една година под ръководството на Делио Роси. Пак казвам, аз съм имал възможността да наблюдавам тренировъчния процес, не искам да оправдавам на 100% Божидар. При всички полежения някъде е трябвало и можело да се намеси по-добре, но когато имаш подобен тренировъчен процес съвсем нормалното е да не си оптимална форма. А големият проблем на вратарския пост е, че когато в няколко мача поред ти не си в оптимална форма задълбаваш вече в психологическа криза. И когато един такъв човек влезе в психологическа криза, изваждането му е много трудно”, заяви още Йордан Господинов.