Левски изгони наставника си Делио Роси след отпадането от лихтенщайнския Вадуц в Лига Европа. И докато италианецът договаря условията си по раздялата с българския клуб, получи ласкави думи от един от бившите си възпитаници. 

Става въпрос за новото попълнение на Рома Хавир Пасторе. Аржентинецът премина при "вълците" за 25 млн. евро от ПСЖ. А във Франция се озова срещу 40 млн. евро преди седем години с трансфер от Палермо, където наставник му беше именно Роси. Общо в кариерата на халфа за него са платени над 70 млн. евро от различни клубове. 

"Избрах да се върна в Италия, защото тук ми е познато. От тук тръгнах за големия футбол. Дължа всичко на Делио Роси. През 2009 г. той ме взе под крилото си, даде ми тактически съвети, които никога не бях получавал и които още ми помагат в играта."

"Точно той ми даде силата да играя на това ниво, на което съм в момента. Като цяло, в Палермо изкарах две невероятни години, там бях още с Антонио Ночерино, Абел Ернандес, Фабрицио Миколи, страшен отбор! Играхме финал за Купата, но паднахме от Интер, който тогава беше непобедим", заяви Пасторе по адрес на вече бившия наставник на Левски.