ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 1:0 като гост в двубой от 17-ия кръг на Първа лига след доста емоционален мач. Победното попадение за "червените" реализира Кирил Десподов с отлично изпълнен пряк свободен удар в 35-ата минута, като топката тупна пред вратаря Диао и влетя в мрежата. Гол на Лое в 50-ата минута беше отменен, а двубоят беше прекратен в 42-ата минута за около 20 минути след масово сбиване на фенове на двата отбора.

През първата част ЦСКА имаше териториално и игрово превъзходство, което донесе гол в 35-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар на Десподов, който матира Диао.

Под погледа на националния селекционер Петър Хубчев гостите започнаха напористо и още в 4-ата минута Десподов отправи опасен удар, но Диао беше на мястото си.

Снимки от двубоя между Локомотив Пловдив и ЦСКА

Раул Лое и Каранга пропуснаха от отлични възможности през тези първи 45 минути. В 42-ата минута мачът беше спрян, след като фенове на двата тима се сбиха и мачът беше спрян за около 20 минути, след като страстите се успокоиха мачът продължи.

Отмениха гол на Лое

През второто полувреме в 50-ата минута на двубоя Раул Лое вкара топката във вратата, но съдията Ангел Ангелов отмени попадението. В следващите минути ЦСКА беше по-активният тим на терена, но не съумя да стигне до втори гол. В 80-ата минута на срещата на Меркадо беше вдигната засада, която не съществуваше.

Шефове на ЦСКА успокоиха агитката

Домакините пробваха да стигнат до изравняването, но не сполучиха. 

Така след този успех ЦСКА се доближи само на точка от лидера Лудогорец с актив от 38 точки, а шампионите имат 39, но с мач по-малко, който ще се изиграе в понеделник с Витоша Бистрица.

Локомотив Пловдив е девети с актив от 20.

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Диао, Крумов, Везалов, Георгиев, Велковски, Фрикеше, Банович, Кики, Марчев, Аяри, Бакалов

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Барт, Малинов, Лое, Рафаел, Десподов, Дюлгеров, Тиаго, Каранга

главен съдия: Ангел Ангелов