Неприятните сцени на стадион „Локомотив“ в Пловдив, които съпътстваха дербито между местния тим и ЦСКА са били провокирани от двама руски граждани, фенове на „смърфовете“.

За това разкри комисар Атанас Илков, който говори след края на мача, спечелен от ЦСКА с 1:0. Двубоят бе прекъснат за близо 20 минути, след като фенове на двата тима слязоха на пистата и започнаха ръкопашна битка.

Задържаните привърженици към този момент са десет – 6 от Локомотив Пловдив и четирима от ЦСКА.

„Фенове на Локомотив Пловдив излизат на пистата и с провокативните си действия създават ситуация, при която феновете на ЦСКА също слизат на терена и се получава една изключително неприятна ситуация, при която ръководството на охраната и делегата на БФС са поискали съдействие от колегите, които са реагирали много бързо и адекватно и са овладели ситуацията и не се стигна до по-сериозни последици и ексцесии“, коментира комисар Илков

„Има задържани десет привърженици. Шестима от Локомотив Пловдив и четирима от ЦСКА. Двамата от Локо Пловдив, които са провокирали събитията, това са руски граждани, които са привърженици на Локомотив. Те са задържани и ще бъдат взети всички строги санкции спрямо тях“, допълни още той.