ЦСКА продължава да е изключително активен на трансферния пазар и да търси нови попълнения от чужбина. До момента "червените" привлякоха трима нови играчи, всичките предимно с офанзивни функции, но сега са се насочили и към ляв бек. 

На невралгичната позиция отборът изпитваше проблеми през целия изминал сезон, но изглежда ръководството е намерило най-подходящата алтернатива. Според авторитетното белгийско издание Voetbal Nieuws, клубът е започнал преговори с втородивизионния френски Безие за Абубакари Канте. 

Интересното при него беше, че ако тимът му не беше изпаднал от Лига 2, щеше да струва няколко милиона, защото договорът му автоматично се удължаваше. Но след като тимът му вече е в Лига Насионал, той автоматично става свободен агент.  

Точно това е и причината интересът към Канте е огромен. За него се борят цял куп белгийски отбори, сред които Серкъл Брюж, Стандард Лиеж, Мускрон, както и френските ФК Париж и Нанси, плюс испанския Елче. Големият коз на "червените" обаче бил огромната заплата, която са готови да му плащат плюс участие в евротурнирите.