ЦСКА победи Левски с класическото 3:0 в дербито на 30-ия кръг в първата шестица. За "червените" точни бяха Арсенио, Десподов и Каранга. Двата тима завършиха двубоя с по десет човека, след като за спречкване бяха изгонени Прохазка и Малинов.

"Червените" нанесоха своя удар в рамките на само 6 минути в началото на двубоя. Във втората минута Кулма преодоля съпротивата на Митрев и пусна кълбото към Арсенио и той се разписа за 1:0 в полза на ЦСКА. Четири минути по-късно Десподов беше на точното място и матира Митрев. Каранга направи резултата класически в 53-ата минута, след като засече центриране от пряк свободен удар на Десподов.

Левски се върна в мача с едно опасно центриране на Прохазка в 14-ата минута, но Бодуров се справи със ситуацията.Александров на два пъти имаше възможност да върне "сините" в мача, но не сполучи и при двете ситуации. Симао опита да нанесе съкрушителен удар в 20-ата минута, но Митрев беше на мястото си.

Георги Костадинов, Бурабия и останалите футболисти на Левски опитаха натиск към вратата на ЦСКА в последните минути на полувремето, но уверените действия на футболистите на Белчев бяха на мястото си.

В 48-ата минута влезлият на смяна Нар се освободи добре от отбраната на ЦСКА, но завършващият му удар от десетина метра мина встрани от вратата.

Пет минути по-късно Каранга направи резултата класически, след като засече с глава центриране от пряк свободен удар изпълнен от Десподов.

Бурабия в 61-ата минута изпълни неточно пряк свободен удар от 30 метра. Малко по-късно отново бранителят Сашо Александров беше на голова позиция, но не успя да се разпише.

Кулма на два пъти опита да реализира четвърти гол във вратата на Левски, не сполучливо. В 71-ата минута Бурабия отправи хубав удар към Китанов, който отрази кълбото. Малко по-късно Бурабия и Сукуна също не сполучиха от хубави позиции.

В добавеното време на двубоя за спречкване към съблекалнята поеха Прохазка и Малинов. ЦСКА заема второто място пред Левски заради по-добрите си показатели. Двата тима имат по 56 точки.

ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:3

голмайстори: 0:1 Арсенио (2), 0:2 Десподов (6), 0:3 Каранга (53)

Левски: Митрев, Прохазка, Лукин, Пиргов, Александров, Костадинов, Бурабия, Де Ноойер, Аниете, Иванов, Краев

ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Симао, Пинто, Нунеш, Густаво Кулма, Десподов, Каранга

Рефер: Никола Попов

стадион: "Васил Левски"