Спортният директор на Левски Даниел Боримиров заяви след загубата с 0:3 от ЦСКА в 30-ия кръг от Първа лига, че вече има представа кой от настоящите футболисти на отбора ще останат през следващия сезон.

„Сините“ освен всичко друго загубиха и второто място във временното класиране, където сега е ЦСКА с равни точки и по-добри показатели в преките мачове.

„Защо загубихме? Защото от съблекалнята ни вкараха два гола. След такива индивидуални грешки е нормално съперникът да те накаже“, каза Боримиров.

„Аз не мисля, че ЦСКА чак толкова са ни надиграли като мач и игра. Благодарение на индивидуалните грешки в началото те поведоха с 2:0 до петата минута. После се прибраха и стояха компактно. Не виждам нещо друго да създали. Не казвам, че ние сме направили кой знае какво.“

„Не мога да си обясня футболистите, които играят от дълго време в Първа лига, да допускат такива грешки. Щом треньорът е решил така, значи това е бил съставът. Имахме проблеми с Ники Кръстев. Давид Яблонски беше на 2 тренировки, така че нямахме други опции.

„Това, което аз видях, ще ми даде възможност да реша кой ще остане в Левски. Дали има много за гонене? Живот и здраве, лятото ще видите. Не може да са били уплашени. Тук е въпрос на мотивация. Всеки един играч трябва да чака такива дербита и да се представя на ниво. След като не си на ниво, нямаш място в клуба. Не искайте от мен да кажа всичко, някои неща си оставят в кухнята. Не мога да говоря под емоции. Ще преспя тази вечер и ще реша.“

„Надявам се, че ще си вземем бележки за селекцията. Дали Спас Русев се е обаждал? Не, не сме говорили, може би ще се чуем по-късно“, завърши Боримиров.