Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев остана крайно недоволен от представянето на тима си в контролата с корейския Сувон, загубена с тежкото 0:4. Той отдаде поражението на факта, че пусна предимно играчи, които по-рядко попадат в плановете му. 

"Наистина не е добър и резултатът, и играта. Днес дадохме възможност на играчи, които по-рядко са играли досега. Имахме и двама нови - Кевин и младото момче от Бразилия. Всичко това се натрупа срещу нас, особено срещу отбор, който играе бързо с топката. И затова резултатът не е добър", сподели Белчев пред DIEMA SPORT 2 и анализира причините за загубата. 

"Във фаза защита отборът стоеше много далеч от противника, давахме им възможност да поемат топката и не можахме да ги пресираме. Ние играхме бавно, давахме възможност на съперника да се групира. Загубихме най-вече играта по фланговете и не ни се получиха идеите", сподели треньорът и говори дали ще има промени в схемата.  

"Като схема на игра така ще изглеждаме в първенството, надявам се като представяне да нямаме нищо общо. Моята идея е да държим един добър блок в средата и в предни позиции. За съжаление днес не се получи, а и съперникът беше много добър. Затова не ни се получиха нещата", заяви Белчев.

Той коментира представянето на дошлия на проби бразилец Рафаел Фонтеш, както и оцени играта на новото попълнение Кевин Кубамба. Голяма е вероятността Рафаел да не получи шанс да подпише с "червените".  

"За нас Кубамба е добър футболист, но днес няма как да си извадим изводи за играта му, защото малко игра с топката и беше далеч от останалите. Днес имахме само една тренировка за 40 минути, в която за първи път беше с отбора. Тепърва ще навлиза в отбора и ще видим как ще пасне." 

"Имаме още два дни, до петък със сигурност ще знаем за Рафаел. Но това, което показа днес, не ме впечатли. Ще реша дали въобще да му дам шанс срещу Сьондерийске. В последния мач ще направя малко смени, така че дали той ще е вариант за смяна, ще преценя", сподели Белчев и допълни, че вече няма да дава шансове на играчи, които не се раздават. 

"Очаквайте хора, които се представят най-добре в тренировките и мачовете, те да играят в последната контрола. Хора, които не дават максимума, няма да позволя да са на терена. Само днес беше така, за да им дам шанс", завърши треньорът на "червените".