Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че ще говори основно пред делегатите на предстоящия конгрес.

"Ако трябва да бъда честен, ЦСКА би трябвало да ми издигне кандидатурата, за това, което съм правил за тях в последните години", заяви Боби Михайлов на пресконференция след заседание на Изпълкома на БФС.

Общото събрание на БФС ще се проведе на 16-и февруари. Утвърдени са и комисии за подготовка на Конгреса и документите за Конгреса.

БФС получи и награда за Сграда на годината в областта на спорта за "Дом на футбола" в "Бояна". "Една много престижна награда за БФС, защото ние сме инвеститор с помощта на УЕФА", заяви Боби Михайлов.

Стана ясна датата за избора на шеф на БФС

"За мен годината беше добра. Добри мачове на националния отбор срещу съперници, които отдавна не сме полеждавали. За съжаление не ни беше достатъчно. Знаете, че в тази група беше почти невъзможно да се класираме. Може би най-тежката група в квалификациите. Добро класиране на младежи за Европейско и добро представяне на самото Европейско. Първенството върви много добре. Много е интересно с новата схема на първенството. Тази награда. И най-вече финансовото състояние. 4 милиона е преизпълнение на бюджета. Това е само наша работа с чуждите ни партньори УЕФА и ФИФА, и спонсори", коментира Борислав Михайлов и продължи:

"Вече три пъти съм участвал на избори. Когато излезе в Държавен вестник могат да се внасят кандидатури. От 15 януари до 1 февруари. Спира 15 дни преди избора", каза още Михайлов.

"Ще разберете приоритетите. Няма да излизам по телевизии, нито по радио. Ще говоря пред делегатите. Когато за първи път станах президент, спечелих срещу един голям човек. След това два пъти имаше много говорене. Голяма говорилня срещу футболния съюз и срещу мене, а после никой не се появи. Сега най-вероятно някой ще се появи, което е добре. Да има конкуренция. На самия Конгрес хората да видят кой какво е направил. Концентриран съм върху себе си", добави Боби Михайлов.

Боби Михайлов: Щом ще се кандитатирам за президент, значи съм уверен

Горещи разкрития от Лечков: За конгреса, Пенев, Михайлов и още

"Винаги има грешки. Всичко ми изглежда, че върви добре, даже на моменти много добре. Примерно да говорим за съдийството. В съдийството влагаме много пари. Имаме и консултант от чужбина. И други държави използват подобно нещо. Примерно всичко изглежда добре, после започва нещо да куца и веднага всички скачат срещу съдийството. Това е нещото, което най-много ме дразни мен. Аз нямам нищо общо със съдийството, освен да помагам да бъде развивано. Шефът на съдиите назначава съдиите. Той не е на терена. За футбол не се говори, говори се само това. Може би бяхме достатъчно корави в този мандат. И особено аз. Имаше доста проблеми. Нарушаване на правилата на футболния съюз по устав и по наредби. Вадихме отбори. Сменихме формата на първенството. Буквално рестарт на първенството, за да може някои отбори да влязат в Първа лига. Не беше лесно, но аз лично съм доволен. Удържахме на всички напъни. Може би още една идея по-твърдо в следващия мандат", сподели още Михайлов.

"Ако трябва да бъда честен, ЦСКА би трябвало да ми издигне кандидатурата за това, което съм правил за тях в последните години. Такива хора като Милко и Морко, които са никакви в клуба и се изказват, това не е серизоно", категоричен бе Борислав Михайлов.

"Не съм мислил по въпроса за промени в Съдийската комисия. Днес има още един мач. Сигурно ще има промени. Не само в Съдийската комисия, но и в някои от съдиите. Вчера съдията, който е свири, е топ съдията на България според УЕФА. Даже февруари него го викат в категорията елитни съдии. Значи една идея повече от това, което е бил до момента. След като от топ съдията и двата отбора са недоволни или той не се е справил, или просто всички се оправдават със съдиите", каза още Михайлов. 

"Футболният съюз ще инициира или до Нова година, или веднага след това среща на президента на БФС с министъра на спорта и министъра на вътрешните работи, плюс главния секретар. Това нещо може да се контролира само с помощта на държавата. Без полиция на стадионите няма как да стане, защото клубовете използват частни фирми. Когато има запалянковци от този род, очевидно не всяват респект. Ще има такава среща инициирана от мен. Естествено ще настоявам за по-строги мерки срещу хулиганите. България е една от малкото държави в Европа, в които има закон за футболните хулиганство. Всички ги знаят кои са. Всички им знаят и снимките, и прическите. Просто законът трябва да се изпълнява", сподели президентът на БФС.

"Ние нямаме никаква информация по казуса им с участието на ЦСКА в евротурнирите. ЦСКА съди УЕФА в КАС, така че трябва да ги питате тях. И УЕФА изчаква да види какво ще реши съдът", каза още президентът на БФС Борислав Михайлов.

"Не случайно има и президенти в Изпълкома. Футболният съюз със сигурност не влияе на съдиите. Нито аз, нито моите колеги служители, нито шефът на съдиите. Това също се знае в България - кои 3-4 души натискат съдиите. И чрез поставени лица, и чрез аз им казвам съдийски мениджъри. За това също търсим помощта на държавата, защото си има начин да бъда прихванати и да спрат да се занимават с това нещо", добави Боби Михайлов.

"Ще обсъдим с делегадите дали да има президенти на клубове в Изпълкома. Все пак от 547 професионалните клубове са 29. Останалите са аматьорски. Не случайно шефът на аматьорската лига е в Изпълкома. Ще се дебатира на самия Конгрес. Изпълкомът се избира след като се избере президентът", заяви босът на БФС по темата дали ще има президенти на клубове в новия ИЗпълком.

"Аз знам какво съм направил 12 години. Хората ме познават и знаят, че не се клатя наляво-надясно. Медиите не избират президента на БФС. Хората знаят какво могат да очакват от мен. Колкото и да ме плюват от другата страна, това няма значение. Ето днес давам доста дълго интервю. Но няма да ходя по студиата. Аз мисля, че съм се доказал като президент. Любослав Пенев е решил да се кандидатира за президент, няма нищо лошо. Той трябва да убеждава хората, а не мен", завърши Борислав Михайлов, когато бе попитан какво мисли за ЛюбославПенев.