Конгресът, на който ще се проведат избори за президент на Българският футболен съюз, ще се състои на 16 февруари 2018 година. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния комитет на централата, което се проведе днес в сградата на Националната футболна база.

Конгресът ще бъде в зала "София" на хотел "Маринела" и ще започне в 10:30 часа. Утвърдени са комисиите за подготовката на Конгреса и приемането на документите,както и Комисия за предложения за промени в Устава на БФС.

Боби Михайлов: ЦСКА трябва да ми издигне кандидатурата

Утвърден е проектът за спортен календар на БФС за 2018-а година. От футболния съюз се похвалиха с доста пълен календар.

Пролетния полусезон на настоящия сезон ще започне на 17-и февруари.

Следващият сезон 2018/2019 ще стартира между 13-и и 16-и юли. Първият мач ще е на 13-и юли.

Баражите за определяне на участниците в европейските клубни турнири ще се изиграят до 24-и май. Финалът за Купата на България ще е на 12-и май. Последни ще се изграят мачовете за определяне на новите участници в Първа лига и оставането на определени отбори в Първа лига.

Боби Михайлов: Щом ще се кандитатирам за президент, значи съм уверен

Припомняме, че към момента единствено настоящият шеф на БФС Борислав Михайлов и Любослав Пенев са заявили участие в изборите. 

Горещи разкрития от Лечков: За конгреса, Пенев, Михайлов и още

Михайлов ще се кандидатира за четвърти мандат. Той изпълнява длъжността от 2005 година и беше преизбран през 2009 и 2014 година. 

На Изпълкома бе решено и да бъде отнето правото на глас на клубовете, които не извършват дейност през последната година.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев уточни, че са били изключени 119 клуба по тези критерии и това означава, че на Конгреса през февруари право на глас ще имат 547 клуба.