Ръководството на БФС излезе с призив към феновете на футбола да не се стига до ексцесии около предстоящия бараж за място в Лига Европа между Левски и Верея. "Сините" привърженици са настръхнали до краен предел срещу босовете на футбола у нас. 

Левски: Отговор от СТК няма, ще играем бараж

Те ще организират шествие преди плейофа в неделя и макар да не са обявили, че ще се стигне до напрегнати ситуации, от БФС решиха да се презастраховат с призив към тях, обвинявайки медиите, че нагнетяват напрежение. 

"Синя България": Подкрепяме Левски да напусне първенството

Ето и текста на позицията на Футболния съюз: 

"Уважаеми привърженици на футбола,"

"Във връзка с упорито и съзнателно нагнетеното напрежение около изиграването на последния мач за сезон 2016/2017 Българският футболен съюз би искал да призове спортната общественост да не позволява по-нататъшно ескалиране на ситуацията до прояви на насилие."

Левски с поредна остра позиция за баража, чака БФС до 17.00 часа

"Такива призиви се появиха в някои медии, откровено подстрекаващи към неспазване на спортните правила и спортните резултати с идеята да се облагодетелстват определени отбори. Категорично заявяваме, че ще продължим да спазваме собствените си нормативни документи и правилници, въпреки призивите те да бъдат погазени."

Баражът Левски - Верея в ръцете на депутат

"Скъпи фенове, не се подвеждайте по превратни тълкувания на закони и правилници – истината е една и тя се изковава на футболния терен. Обичайте любимия си отбор и го подкрепяйте винаги, но приемайте единствената справедлива присъда, а именно тази на спортния резултат и класирането!"

СТК все пак отговори на Левски, макар и със закъснение

"Успех на всички отбори в предстоящите баражи, както и на участниците ни в европейските клубни турнири! От ръководството", написаха в официалния си сайт от БФС.