От Тръст "Синя България" се обявиха в подкрепа на евентуално решение на ръководството на Левски да напусне първенството и да не вземе участие в баража с Верея.

От тръста призовават шефовете на клуба да обявят решението си и да го обяснят на феновете.

От националния фенклуб на Левски също призоваха за неучастие на отбора в баража. От клуба пък призоваха чрез писмо БФС да преразгледа своето решение.

Тръст "Синя България” тръгва срещу Русев, ако той не откликне

Ето и пълният текст на тяхната позиция:

Тръст „Синя България” призовава ръководството на ПФК Левски да обяви, дали отборът ще участва в баража за участие в Лига Европа и да обясни защо.

Ако все още сме „отбора на народа“, то честността и прозрачността трябва да станат безусловни. Тръст „Синя България“ е единственият акционер в ПФК Левски АД, който представлява интересите не привържениците. Нашата цел на този етап е клубът да се управлява по финансово устойчив и прозрачен начин, без да участва в задкулисни машинации.

Припомняме, че поради тези причини през миналото лято предложихме Левски да откаже участие в първенството. Всичко, което се случи оттогава насам, показва правотата на тази позиция. Затова и подкрепяме всички стъпки на ПФК Левски в тази насока.

Управителен съвет на Тръст „Синя България”.