Новият наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че е изключително щастлив, че ще бъде треньор на гигантски клуб.

"Много съм щастлив, че ще бъда треньор на ЦСКА, гигантски клуб, клуб от който са излезли многобройни легенди. Виждам господин Пенев, който е сред нас - благодаря за уважението. Въодушевен съм, от това което предстои през новия сезон", коментира Ел Маестро на първата си пресконференция на българска цемя.

"Зная къде съм попаднал, зная каква е ситуацията. В последните няколко дни работата се развиваше много интензивно, искахме да направим боеспособен тим. Моят стил е печелившият и победоносен стил, във всеки мач ще играем за победи, повече от конкурентите ни, футболът е състезание, живея за състезанието, надявам се, резултатите да се получат", допълни Нестор Ел Маестро.

"Помощник-треньор ще бъде моят брат Никон, запознах се с кондиционния треньор, ще видим дали ще търсим още хора за щаба", каза още специалистът.

"Имам добра координация с хората от клуба, ще има и нови футболисти, няма да бързаме, ще направим правилните решения относно селекцията.

"Имах няколко срещи с г-н Ганчев и неговия син, мечтател, оптимистичен човек, същият като него съм, ще си паснем", допълни наставникът на ЦСКА.

"Предполагам чрез Интернет знаете всичко за мен, всичко е вярно. Като старши-треньор съм бил само 1 година, опитът ми е малък, работил съм в малки и големи клубове като помощник. Предизвикателството е голямо в такъв голям клуб като ЦСКА и за мен, и за клуба", каза още Ел Маестро.

20 снимки

"Поставям си цел да говоря български към януари, няма да е труден за мен, ще започна да уча езика още от сега. В Словакия бяха същите неща, това, което направихме със Спартак за Европа може би е голяма сензация. Предишният сезон завършихме шести. Ще направя паралел с България, все едно Верея да стане шампион. Причините за успеха са множествени, не е само работата на треньора, всички в клуба работят за него. Когато има провали също всички отговарят, а не един човек. Всички искат само едно в най-големия клуб в България, ще се борим с Лудогорец, няма да е лесно, но ще се борим. Не е случайност да станеш седем пъти шампион", като направи паралел с други европейски шампиони в Европа - Байерн, Селтик.

"Имам различни идеи, всеки ден ще ги прилагам на всяка тренировка. Каранга е един от ключовите играчи, искаме да остане в отбора. Важен е за нас".

"Имам 32 мача като старши-треньор. Уверен съм в себе си, че мога да свърша добра работа. С Мирко Сломка работихме 10 години в 3 различни клуба, той ми помогна много в работата. Бях помощник и една година на Торстен Финк, учиш се постоянно и надграждаш. Играчите ми изиграха сезона на живота си, но няма хора в листата за селекция от Словакия", допълни треньорът. 

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

ЦСКА представи Ел Маестро и обяви раздяла с петима

ЦСКА представи две нови попълнения

"Червените" стартираха подготовка за новия сезон