ЦСКА представи официално новия старши треньор Нестор Ел Маестро. Договорът на специалиста е за две години.

Негов помощник ще бъдат брат му Никон Ел Маестро, а вратарите ще бъдат тренирани от Ивайло Петров. Част от щаба ще са и кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Динчев.

"Нестор Ел Маестро е роден на 25 март 1983 година в Белград. Когато е на 8 години, семейството му се мести в английската столица Лондон. Едва 16-годишен, Ел Маестро става треньор в академията на Уест Хем. През 2002 година настъпва нова промяна в местожителството на новия ни треньор - той заживява във Виена, където в продължение на 2 години води младежкия тим на Аустрия Виена. Братята Ел Маество заминават за Валенсия през 2004 година и започват работа във втория отбор на Валенсия Местая. След двугодишен престой на испанска земя, Ел Маестро получава предложение от Шалке 04, което приема и става асистент на Марко Сломка в мъжкия отбор (2006 - 2008 г.). Тандемът Ел Маестро - Сломка се запазва и в Хановер 96 (2010 - 2013 г.) и в Хамбургер (2014 г.). Младият специалист се завръща в Аустрия Виена през лятото на 2016 година като помощник на Торстен Финк, а година по-късно получава шанса да бъде старти треньор на Спартак (Търнава) и извежда тима до шампионската титла след 45-годишни чакане", представиха новия си треньор от лагера на ЦСКА.

20 снимки

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков обяви раздялата на "червените" с петима играчи, както и подробности по подготовката.

Програмата предвижда изследвания днес и утре, подготовката ще премине на два етапа, като от 10 до 18 този месец отборът ще е в Тетевен. Планира се контрола на 18 юни срещу Етър.

След това отборът заминава на лагер в Австрия, като там ЦСКА ще остане до 3 юли.

Първата контрола там ще е срещу Нагасаки на 23 юни, на 27 срещу УФА, 30 юни с Шахтьор Донецк, на 2 юли срещу Брьондби от Дания. Часовете все още не са уточнени.

"Разделихме се с петима състезатели - Роланд Алберг, Раул Лое, Жан Бланко, Укра и Александър Барт.", заяви Пламен Марков и добави:

"Рафаел Енрике вече е с постоянен договор с клуба. Петима футболисти на ЦСКА, които бяха преотстъпени през иминалия сезон, започват подготовка с тима. Игралите под наем в Литекс Иван Турицов (десен защитник), Тонислав Йорданов (нападател) и Ангел Лясков (ляв защитник), както и защитавалите цветовете на Етър Пламен Гълъбов (защитник) и Никола Колев (полузащитник), се присъединиха към отбора. В следващите дни старши треньорът Нестор Ел Маестро ще реши кои от тях ще останат в ЦСКА и ще продължат подготовката за новия сезон в Първа лига и европейските клубни турнири", обясни Пламен Марков.

"Каранга се лекува, до няколко дни трябва да се прибере в България и трябва да започне подготовка. Всеки един треньор без изключение иска и желае да има най-добрите футболисти в света. Ще привличаме футболисти, които отговарят на изискванията на треньора и са ни по финансовите възможности", заяви още Пламен Марков.

Пламен Марков

източник: cska.bg

"Красимир Балъков е представлявал интерес за нашия клуб. Христо Янев е един отличен треньор, на който ЦСКА може да разчита в годините напред. Решенията за треньора се вземат от господин Гриша Ганчев, аз не мога да коментирам", заяви още Пламен Марков. 

Ел Маестро: Щастлив съм, че ще съм треньор на гигантски клуб

ЦСКА представи две нови попълнения

"Червените" стартираха подготовка за новия сезон