Месечната ранглиста на ФИФА, заради която българският национален отбор се озова в четвърта урна на световните квалификации за Мондиала в Русия, беше обновена. В новото издание родните национали падат още надолу. 

Те вече са 69-и в света, като това е с едно място по-надолу, в сравнение с миналия месец. Те имат в актива си 489 точки, което им позволява да изпреварят с малко Обединените арабски емирства и Буркина Фасо. 

Точно пред нас е следващият ни съперник в евроквалификациите Норвегия. Скандинавците са с 495 точки, като тях можем да ги задминем, ако ги победим в прекия двубой в началото на септември на Националния стадион "Васил Левски". 

Иначе пред България са отбори като Демократична република Конго, Панама, Габон, Боливия, Гвинея, Екваториална Гвинея, Тринидад и Тобаго, Ямайка и други. От евроквалификационната ни група най-напред е Хърватия - 13-а позиция, а Италия е на 16-о място. 

Лидер в подреждането на ФИФА е Аржентина с 1473 точки, пред Белгия с 1244. Световният шампион Германия е на третата позиция с 1226, а Топ 10 се допълва от Колумбия, Бразилия, Португалия, Румъния, Англия, Уелс и Чили.