България приема Литва в шестия мач от квалификациите за UEFA EURO 2024 в събота, 14.10, от 19:00 часа. Двата тима имат по две точки дотук в пресявките, като един от тях ще остане на последно място. Гостуването ни на прибалитийската страна завърши 1:1, когато голът за нашите отбеляза Марин Петков.

Именно на него обмисля да заложи селекционерът Младен Кръстаич от първата минута, макар че футболистът на Левски е със статут на резерва в клубния си тим. За последно той бе част от стартовия състав на „сините“ на 10 август. Тогава той започна при гостуването на Апоел Беер Шева (0:0) в двубой от Лигата на конференциите. 20-годишният играч обаче престоя а терена около половин час, а след това трябваше да напусне заради контузия, която получи в глезена.

startphoto.bg
39 снимки

От травмата Марин Петков се възстановяваше около месец. От тогава той се е появявал на терена в пет случая, всичките като резерва и няма повече от 20 минути в един двубой.

Въпреки че в Левски действа като нападател, в националния отбор Кръстаич използва футболиста като ляв хафл-бек. Именно като такъв възнамерява да го пусне и в съботната евроквалификация срещу Литва.