Селекционерът на Литва - Едгарас Янкаускас, разкри, че футболистите му тренират много добре за евроквалификацията срещу България в София. Той изрази задоволството си, че ще му бъде трудно да избере стартовия състав за срещата.

„Този път имаме повече време за тренировки заедно. Това е много добре. Имаме достатъчно време да се запознаем в детайли със съперника. Удовлетворяващо е, че играчите са здрави и в добра форма. Имам толкова сладко главоболие при избора на титулярен състав. Всичко се развива оптимално до момента“, заяви специалистът.

startphoto.bg
39 снимки

Той повика в тима и 19-годишния нападател на Ботев Пловдив - Фаустас Степонавичюс, който по принцип е част от селекцията на младежите на Литва.

„Има голяма конкуренция в състава, което е отлична новина. През септември направихме 2:2 с Черна гора и загубихме с 1:3 от Сърбия с хеттрик на Митрович. Анализирахме тези двубои, те ще се отразят на играта ни срещу България. Трябва да реагираме на нещата, които не правехме добре, да отстраним неточностите в определени зони. Възможно е дори да се наложи да сменим схемата, за да сме по-добри“, каза още Янкаускас.