Един от най-популярните вестници в Англия „Дейли Мейл“ използва странна и непотвърдена информация за Ивелин Попов в своя очерк за съпениците на Англия в квалификациите за Евро 2020.

Изданието, което определя жребия на „трите лъва“ като лесен, отделя по няколко реда на всеки от съперниците и на звездния им футболист. В състава на Петър Хубчев за такъв е определен именно Попето.

В няколкото реда за него обаче не става дума за изяви на терена, а за предполагаем скандал от 2014-а. Тогава български вестник написа, че Попето се е гаврил с един от масажистите на националния отбор. Информацията обаче изобщо не бе потвърдена, а лекарят на тима ни тогава Бисер Бочев се възмути и определи написаното като пълна измислица.

От „Дейли Мейл“ стигат и по-далеч като пишат, че заради случилото се Ивелин Попов е бил изхвърлен завинаги от националния отбор, но годината по-късно е върнат.

Иначе вестникът информира, че най-много голове за Англия срещу България има Джърмейн Дефоу – три. Този хеттрик дойде в квалификация през 2010-а и стартира най-дългата пауза от хеттрик в историята на националния отбор на „трите лъва“ - серия, която приключи 90 мача по-късно с хеттрика на Хари Кейн срещу Панама на Световното първенство.

Написаното от "Дейли Мейл" за Ивелин Попов