Капитанът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов коментира жребия на тима за европейските квалификации за първенството през 2020-а година.

България е в компанията на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

„Има изявен лидер в лицето на Англия. Мисля, че имаме реален шанс да се борим за второто място с Чехия“, заяви Попов от Русия.

„Всички усещаме положителната промяна в националния отбор. Ако погледнем Лигата на нациите, помните, че спечелихме срещу Словения навън, заслужавахме да спечелим и срещу Кипър навън. Не трябва да разчитаме на никой друг, а ние да си свършим работата“, каза пред БНТ Ивелин Попов.

„Да, трудно ще е, но България и преди е правила силни мачове срещу Англия. Дано продължим доброто представяне от Лигата на нациите. Във футбола вече всичко е възможно. От тези 55 отбори в квалификациите може би 6-7 само се отличават. Всеки един от останалите може да победи всеки. Мисля, че ние изградихме един стабилен отбор. В предишните квалификации играхме силно срещу силните у дома и се надявам това и сега да бъде така“, коментира още Попов.

По повод ситуацията в руското първенство и бъдещето си, националът отговори: „Вчера отложиха 1-2 мача от първенството заради минусовите температури. Изчаквам, имаме още 3-4 мача и ще мислим, но има вече варианти и може още зимата да напусна.“