Един от голмайсторите на Лудогорец срещу Несебър (3:1) Георги Терзиев бе доволен от успеха на „орлите” за Купата на България и. Защитникът предупреди, че първо на тима му предстои мач от Първа лига с Черно море, а чак след това идва дуела с Цюрих от Лига Европа. Терзиев показа и самочувствие, споделяйки, че когато е в противниковото наказателно поле и отиграе топката, то резултатът е ясен.

„Срещу Несебър беше много важно да подходим отговорно. Някои получиха почивка, а други получиха шанс в тази среща. Хубаво е, че показахме качествата си през целия мач. Поздравления за Несебър, който се стремеше да играе футбол. Напасваме се добре с Рафаел Форстър. В тренировките също играем заедно, а футболният език е един. След като вдигнаха топката от корнер, стана меле вътре, а топката дойде в мен – после резултатът е ясен”, сподели през усмивка Терзиев пред DIEMA SPORT.

„С годините нашият отбор свикна да играе много мачове в една седмица, а ако другите български отбори играят на нашия цикъл трудно ще издържат. Треньорът се опитва да държи концентрацията на ниво, а ако сме пределно концентрирани трудно ще загубим точки в Първа лига”, продължи Георги Терзиев.

„По-добре е, когато играем през два-три дни мачове, отколкото да имаме дълга седмица с тренировки само. Това го усещаме през зимата, когато почваме да играем само в първенството. Имаме много футболисти в отбора и ротациите стават по-малко. Черно море е неприятен отбор, тъй като може да направи всичко. Важно е да подходим отговорно и да не мислим за Цюрих. Не трябва отборите пред нас да дърпат с точките. Това, че водят с точки няма значение. Сега има пряк мач между ЦСКА и Левски и се надявам единият от тях да победи, а ние да скъсим разликата. Целта ни е да опитаме да излезем от групите на ЛЕ. Възможни са отборите в групата, като изключим класата на Байер Леверкузен. Полагам усилия да стана титуляр. Това решение го взима треньорът”, завърши защитникът на Лудогорец.