Новакът в елита Етър Велико Търново приема един от лидерите в шампионата Локомотив Пловдив в първи сблъсък от програмата на деветия кръг в efbet Лига в неделя. Срещата на стадион „Ивайло“ стартира в 17:45 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим мача минута по минута.

Етър от своя страна е на предпоследна позиция с едва четири пункта, но в последния кръг преди паузата за национални отбори записа първа победа след завръщането си в елита, печелейки визитата на Локомотив София с 3:1.

Старши треньорът Емануел Луканов няма да може да разчита на Пламен Димов за тази среща, който е наказан, както и на контузения Илкер Будинов, докато Хосе Карлос ван Ранкин и Моузес Кандидус все още очакват необходимите документи за картотекиране. Добрата новина е свързана с нападателя Ловре Кнежевич, който е възстановен от своята контузия и е готов да направи повторен дебют за „виолетовите“.

Локомотив Пд ще търси завръщане на първо място в подреждането, след като бе изместен от върха от Черно море след победата на „моряците“ над Берое с 2:0. Играчите на Александър Томаш са в страхотна форма от началото на сезона, като постигнаха седем поредни успеха след равенството с Ботев в градското дерби на старта на кампанията.

През седмицата „смърфовете“ пратиха Кристиан Мендоса под наем в Добруджа, но в същото време привлякоха френския защитник Оливер Кандем.

Изпълнителният директор на „черно-белите“ – Павел Колев, пък изрази мнение, че никой в клуба не мисли за титла, тъй като отборът гледа да играе мач за мач и да се представя добре в срещите.

За последно Етър и Локо Пд се изправиха един срещу друг в елита през сезон 2020/2021, когато „смърфовете“ спечелиха с 3:1 във Велико Търново, а след това „болярите“ измъкнаха точка при гостуването си на „Лаута“ при равенството 2:1.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:45 часа | ЕТЪР ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 9-и кръг

Главен съдия: Ивайло Ненков, град София

Стадион: „Ивайло“, град Велико Търново


Вероятни състави на двата отбора:

ЕТЪР ВЕЛИКО ТЪРНОВО (4-2-3-1): Мартин Величков – Крум Стоянов, Георги Ангелов, Мариян Иванов, Валери Христов – Мартин Моран, Янко Ангелов – Ловре Кнежевич, Шахрадин Букхолда, Кольо Станев – Мартин Тошев

Старши треньор: Емануел Луканов

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): Динко Хоркаш – Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Ефе Али, Бабакар Дион – Христо Иванов, Лео Сена – Евандро Коста, Димитър Илиев, Джовани Маркес – Георги Минчев

Старши треньор: Александър Томаш


Начало: 17:45 часа

Пряко по: DIEMA SPORT

подкрепя българския спорт