Христо Янев коментира загубата на Ботев Враца от ЦСКА:

"Не мога да кажа, че не съм очаквал ЦСКА да ни окаже натиск и да ни вкара гол. Няколко пъти променихме схемата на игра и изпълнителите с цел да задържим резултата и да направим нещо, което нямахме планирано. Просто класата на ЦСКА е по-голяма."

Той добави: "Второто полувреме излязохме с нагласата да се борим до край. Поздравявам момчетата за начина, по който играха, в защита бяхме почти безупречни. ЦСКА се възползва от всяка грешка, не са ни затруднили по начин, който не очакваме."

Янев отбеляза, че "футболистите се стараят много, пускаме футболисти на нетипични позиции, правим ротации и всички футболисти приемат това." Той подчерта: "Липсват ни хора, които да ни дадат сигурност, и днес тези неща бяха определящи."

Накрая завърши с оптимистично послание: "Ние сме отбор, който ще става все по-добър. Ако играем по-добър футбол, имам много млади футболисти и ще дам всичко да ги развия, стига да имат желание и мотивация да стигнат далече. Трябва да играем агресивно, не само вкъщи, и да си повярваме."