Изпълнителният директор на Пирин Благоевград заяви след тегления жребий за Купата на България, който противопостави „орлетата“ на Ботев Пловдив, че „канарчетата“ все пак не са Лудогорец. Шефът изрази надеждата си неговият тим да се представи на ниво.

„Отборът на Ботев не е Лудогорец, както можеше да се падне. Домакини сме. Това ни е за първи път тази година, защото ни се събраха много пътувания. Надявам се да се представим на ниво“, започна Венко Попов.

„Играем всеки мач за победа. Не подценяваме Купата. Имаме някакви традиции там и се надяваме да стигнем възможно най-напред“, каза още Попов.

„Както знаем полуфиналът е в два мача, така че шансовете там са по-големи. Първо обаче мислим за мача с Ботев в Купата. Има достатъчно време. Ще има време и за селекция“, добави Попов.

„Кои фенове искат промяна на треньорския пост? Има една групичка фенове, която иска промяна. При нас няма напрежение около треньорския пост. Доволни сме от Генов има нашата подкрепа, а това – знаете всички има си фенове, които не съобразяват с позицията на клуба. Това си е тяхна работа. Надяваме се с мачовете и с поведението на отбора да ги привлечем на наша страна. Но напрежение при нас няма. Водим разговори, те си знаят защо го правят, ние също знаем, но такава е ситуацията“, продължи шефът.

„Предстои ни мач с Нефтохимик. Категорично изходът му, не може да повлияе на нашето мнение. При нас нещата не са така, както се представят. Ние даваме достатъчно шанс на треньорите. Неделчо Матушев имаше 10-12 мача, нямаше победа. Дадохме му възможност на човека. Не се справи човекът. Сам си тръгна. Ние осигуряваме спокойствие на наставниците. Отборът се нуждае от това. Надяваме се успехите да дойдат“..

„Селекция ще правим зимата. Има интерес към всички наши бивши играчи, но зависи и от тях дали биха се върнали, както и от финансите. Има време. За това можем да говорим декември“.

„Предпочитаме да правим селекция с наши момчетата. При нас публиката е такава, че по-добре се приемат наши момчетата“, завърши Попов.