Този коментар е малко по-различен. Всъщност, това едва ли точно се води коментар, но ще е в тази рубрика. По-скоро съпоставяме факти, които не се нуждаят от коментар. Дълго време опитвах да не попадам в капана на конпирационните теории, витаещи около ЦСКА, но подобно нещо сякаш насила те вкарва в тях и започваш да си задаваш въпроса: „С каква цел се прави това?”

На вашето внимание поредицата финали за Купата на България от последните десетина години и съответните цени за феновете. Няма да правим изводи, те се набиват на очи от само себе си.

Започваме от 2007 година. Стара Загора. Страхотен сблъсък като за финал – Левски – Литекс. Цени – по 5 лв.

През 2008г. финалът за Купата на България е между Литекс - Черно Море. Цената на билетите е символична - 1 лев за всички сектори. Мачът е на ст.Васил Левски.

Следващата 2009 г. финалът е на ст. Георги Аспарухов, играят Литекс и Пирин. Влиза се срещу 4 лв. за сектор А и 3 лв. за сектор В. Б и Г дори не се отварят, билети за тях няма.

През 2010 домакин на финала е Градския стадион в Ловеч. Сблъсъкът противопоставя елитен тим срещу нискоразреден. Берое срещу Черноморец Поморие. Лотично входа е по 2 лв. за всички сектори.

Година по-късно е мача ЦСКА – Славия. Двата финалиста играя на националния стадион. Билетите са с цени – 3 лв. за Г и Б, 5 лв. за В и 8 за сектор А.

През 2012 г. ст. Лазур в Бургас приема мача за трофея. Претенденти са Лудогорец и Локомотив Пд. До една дата преди финала билетите са по 5 лв, в деня на мача стават по 10 лв за всички места.

През 2013 г. домакин отново е Градския стадион в Ловеч. Играят Левски и Берое. Тук вече имаме леко покачване. Цените стават по 12 лв. за всички сектори.

Същата цена е закована и за следващата година – 2014, когато домакин е ст.Лазур в Бургас. Сблъсъкът е между Ботев Пд и Лудогорец. 12 лв за всички сектори.

Миналата година реално се дублира. Пак Бургас, пак по 12 лв., само отборите са различни. Играят Левски срещу Черно море.

И ето как стигаме до предстоящия финал. И ще спекулираме. Да, играе ЦСКА. Но когато се гледа през призмата на Ивайло Петев например, ЦСКА е автоматично третодивизионен тим. Какъвто реално в момента наистина е. Но когато говорим за цени за финал за Купата – явно призмата е друга. И явно през изминалата година сме преживели някаква драстична инфлация. За централните сектори А и В цените за мача ЦСКА – Монтана ще бъдат по 20 и 15 лв! В сектор Г ще се влиза срещу 10 лв.

Плъзнете очи по редовете нагоре и вижте къде има подобни цифри – 15 и 20? Говорим за ст.В.Левски, който далеч не е най-луксозната футболна арена в България в момента. Вярно, поне агитката е пожалена.

Обещахме да не правим изводи, да ги оставим на вас. Но поне два трябва да отчетем. Прекалено е видно. Или някой опитва да прави печалба на гърба на ЦСКА или пък просто се цели да няма висока посещаемост...

Следвай Ники Александров и в личния му Фейсбук профил