Специалистът по спортно право и бивш вратар Георги Градев коментира предстоящата битка за президентския пост в БФС. Въпреки че все още не се е официално кандидатирал, от сегашните спрягани имена, Градев сподели, че единствето Димитър Бербатов става за президент на БФС. 

Публикуваме позицията на Георги Градев във facebook: 

Първите важни избори в България минаха и заминаха. Предстоят футболните избори през месец юни. В тях се очаква да участват:

Емил Костадинов, който близо 20 г. само взима, но нищо не дава, както би казал Венци Стефанов. Надявам се, че г-н Стефанов няма да издигне Костадинов, защото ще влезе в противоречие със себе си. Освен това Костадинов е неграмотен, както се видя в Шоуто на Слави преди време. Има големи дългове, тоест не е надежден да управлява финансови ресурси. Не говори чужди езици. Не се справя с компютър. Абсолютен аутсайдер. 

Христо Порточанов, който уж поведе някаква битка с Боби Михайлов, но бързо сви знамената. Още не е обяснил кой или какво го накара да оттегли жалбата срещу БФС. Това показва, че има слаби места и ще бъде лесен за манипулиране. Издигнат е от човек с много съмнителна репутация. 340 клуба го подкрепят, но може да назове поименно само Симитли. Програма има, ама ще я каже само на конгреса (а там е пълно с експерти, които ще направят бърз анализ и ще го подкрепят). Предлага за членове на ИК трима академици, двама журналисти, едно куче без зъби на кето диета и една стара пружина за почивка. Не говори чужди езици, но умее да борави с пистолет и да убеждава хората да се подписват под празен лист хартия. Специалист по бойни изкуства от школата в Костинброд. Не харесва съдиите. Пенсионер. Не съм сигурен, че ще събере повече от 1 глас. Чудя се дали не е шега?

Христо Христов, когото уважавам, но каза, че се е опитал да корумпира съдия. Това автоматично го вади от вота като ненадежден да поведе промяната. Все пак респект за направеното в Марица. Продължаваме напред, както казва уважаваният от мен Кубрат Пулев.

Борислав Михайлов - от уважение към моя клиент Николай Михайлов и към забележителната кариера на този наистина отличен вратар Боби Михайлов, на когото се възхищавах и гонех топките още от дете, ще се въздържа от коментар. Ще кажа само, че по делата ще ги познаете - от 2005 г. до 2019 г. нямаме нито едно участие на голям форум! Думите тук са излишни, както и Михайлов на изборите.

- Има още един скрит кандидат, който дебне в засада засега. На него ще му обърна особено внимание, когато събере смелост да излезе от храстите като Ушко и Зъбчо от Приказки под шипковия храст.

Стигнахме до същинския сблъсък или поне засега: ДИМИТЪР БЕРБАТОВ срещу адв. Иво Ивков.

Адв. Иво Ивков няма как да спечели изборите в БФС с диплома от милиционерската школа в Симеоново, в която е изучавал “История на БКП” и “Държавно право на социалистическите страни” (приложената диплома говори сама за себе си). Този “голям левскар” е изпратил нотариална покана до ПФК Левски АД да поиска хонорар от 1 млн. лв. за делото със Спортинг Лисабон във ФИФА, което друг човек спечели за Левски при обжалването в КАС. Чудя се с какво ще се представи, кой е в екипа му и каква му е програмата?

Димитър Бербатов стигна до шампионска титла с Манчестър Юнайтед и взе Златна обувка на Висшата лига. Владее английски, немски и руски. Мъж на годината в България през 2009 г. Седемкратен победител в анкетата за най-добър футболист на България (рекордьор). Номинации за световния отбор на ФИФПро през 2007, 2008 и 2010 г. Учреди фондация “Димитър Бербатов”, която всестранно подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. През 2017 г. Димитър Бербатов получи своята диплома по “Спортен мениджмънт” в НСА — най-модерната дисциплина в момента. Скромен съпруг и баща на две деца. Единствената възможност да излезем от блатото, в което ни закараха Вуцата, Батето, Боби и сие.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ!

Ако изберете друг, не ме търсете за помощ после (както правехте през последните години). Опичайте си акъла и гласувайте по съвест. Дайте шанс на нашите деца да играят истински футбол на модерни бази. Бъдете смели!

 България вече се промени за добро. Време е да променим и българския футбол.

П.С. Преди окло 5-6 г. един общ приятел ми даде телефона да се чуя с Порточанов. Порточанов точно беше подкарал БФС. Предложих му съдействие. А той ми вика: “А, и ти искаш да яхнеш вълната сега, така ли?”

Затворих му. Разбрах, че е тотално скъсал с реалността. Ако не беше, щеше да знае, че тази “вълна” я създадохме Ивайло Дражев (който беше вече започнал без мен) и аз още през 2009 г., когато посрещахме “конгресмените” в НДК и всички ни се подигравахте. Помните ли това време? Тогава от БФС бяха напили делегата на УЕФА от Германия, който си тръгна преди изборите, а Сашо Диков го гони с камера чак до летището. 

Аз пък си срязах агентския лиценз публично, защото не исках БФС да издевателстват над мен. Тогава бях представил в БФС доказателства за конфликт на интереси при Стойкас Стоилас, който беше на щат в ПФК Литекс АД и в същото време имаше лиценз за агент, което беше забранено тогава. БФС ме наказаха, че съм подал такъв сигнал.

После разказах публично за пътуването на Боби Михайлов до Сингапур и срещите му там с определени хора, които доведоха до печелно известния уговорен мач с Естония в Турция. Михайлов каза, че е бил на почивка, но не посмя да влезе с мен в съда (ако допуснем, че съм го бил клеветил за нещо). Никой от прокуратурата тогава не ме потърси за повече информация. 

Какви години бяха само!

Затова, специално за онези, които се питат защо написах горното, ще уточня:

Не съм част от екипа на Бербатов, не съм канен и не се стремя да му се харесам, за да ме покани. Написах горните редове като лична позиция, както и заради десетките деца, които искат да играят футбол при нормални условия и младите, кадърни и искащи да се развиват треньори по футбол, които цяла зима виждам в школата на Национал в балона на НСА, където всяка неделя играех футбол с приятели доскоро. Освен това наскоро лекарите във ВМА ми спасиха живота, след като се борих с коронавирус, което ме направи още по-директен и откровен. Така че не търсете под вола теле, защото няма да намерите!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.