Българският шампион Лудогорец излиза в предпоследния си европейски сблъсък от тазгодишното си участие в турнирите на УЕФА. Разградчани гостуват на "БайАрена" на фаворита в групата си Байер Леверкузен от 19:55 часа тази вечер, но този мач има доста малко, дори никакво значение за класирането им. 

Момчетата на Антони Здравков вече отпаднаха от по-нататъшното участие в надпреварата и им остава единствено да се бият за честта си. За "аспирините" залогът е по-голям, защото те се борят за първото място в групата и двубоят няма да е протоколен за тях. 

След двата хикса срещу АЕК Ларнака "орлите" загубиха и теоретични шансове да се борят за някое от първите две места. Това им се случва за първи път в груповата фаза на Лига Европа, защото досега винаги са успявали да я прескочат и да играят напролет във втория по сила европейски клубен турнир. 

Сега единственият залог пред родния шампион е да си тръгне поне с една победа от тази фаза. Ако не друго, това ще му донесе престиж, пари от наградния фонд и увеличаване на клубния коефициент, което никак не е за подценяване, с оглед големите амбиции на отбора в Европа. 

Единственият липсващ за Лудогорец е бразилецът Густаво Кампаняро, който получи травма по време на последния мач на отбора в Първа лига срещу Локомотив Пловдив. Наставникът обаче има достатъчно опции за рокади в неговата зона. 

"Аспирините" пък на свой ред се очаква да са без хърватския национал Тин Йедвай, който се оплака от болежки в навечерието на двубоя и наставникът Хайко Херлих се очаква да не рискува излишно здравословното му състояние. 

Наставниците и играчите на двата отбора са засипаха взаимно с похвали в часовете преди двубоя, а щабовете се познават отлично след първия сблъсък помежду си на "Лудогорец Арена" през септември. Тогава германците направиха обрат от 0:2 до 3:2, а в големия герой се превърна младият Кай Хаверц. Сега се очаква той отново да е титуляр. 

Иначе преди този мач, чисто формално, Леверкузен е лидер в групата с 9 точки от 12 възможни, докато Лудогорец е трети със само две в актива си. Със сигурност и двата отбора ще се надяват да обогатят с по три точки постижението си - едните за престиж, а другите, за да запазят върха.