Старши треньорът на Байер Леверкузен Хайко Херлих обяви днес, че Лудогорец е много добър отбор и неговият тим ще се опита да ограничи нападателната му мощ. „Лудогорец е супер отбор. Всички го знаят. Миналата година взе 4 точки от Хофенхайм от два мача. Това говори достатъчно. Отборът разполага с офанзивна мощ, което се видя и в Разград. Ще се опитаме да ограничим нападателната мощ на Лудогорец. Ние много добре знаем кои футболисти на съперника са пътували, кои имат контузии и кой е наказан. Смятам, че Лудогорец ще излезе с най-доброто, с което разполага“, заяви Херлих.

Той призна, че ще даде възможност да играят футболисти, които по-рядко попадат в състава. „Всички в нашият отбор трябва да бъдат готови за игра. Със сигурност ще пусна играчи, които не играят толкова редовно. Надявам се това, което предложим на терена да задоволи всички. Нашата цел е да бъдем първи в групата. Длъжни сме да играем всеки мач за победа. По начина, по който играчите се раздават се надявам да задоволим публиката. Очаква се да има около 15000 зрители на стадиона и те трябва да останат доволни. Имам ясен план как да подходим утре, но сега няма да го разкривам. Ние не сме отбор, който играе с една и съща система. Може да променяме тактиката и по време на самия мач, както се случи в няколко срещи в Бундеслигата“, допълни Херлих.

Старши треньорът на Леверкузен призна, че Ларс Бендер няма да играе утре, тъй като е контузен, но се надява да бъде готов за мача с Нюрнберг през уикенда. Той допълни още, че все още процесът по смяната на спортния директор в клуба се бави, тъй като Симон Ролфс ще трябва да претърпи хирургическа интервенция.