Локомотив Пловдив надделя над Септември София в спиращ дъха дуел от шестия кръг на efbet Лига и си тръгна от визитата в София след резултат 3:2.

„Смърфовете“ трябваше да обръщат развоя на двубоя, след като Виктор Очаи даде аванс на домакините с красиво попадение през първото полувреме. Резервата Мартин Хайдаров изравни паритета на стадион „Локомотив“ в „Надежда“ след 67 минути, а четири след това Мартин Паскалев изведе „черно-белите“ напред.

Все пак капитанът на столичани Кубрат Йонашчъ изравни резултата в 76-ата, ала Димитър Илиев зарадва пропътувалите до София пътя от Пловдив фенове на Локомотив с победно попадение осем минути преди края на редовното време.

Победата прати Локо Плодвив на четвътото място във временното класиране на efbet Лига и тимът, воден от Любослав Пенев има десет точки. Септември пък остана единственият тим в нашия шампионат, който няма актив и е на последното място с голова разлика 2:9. Положителното за отбора на Николай Митов е, че в този двубой тимът все пак откри головата си сметка след завръщането си сред най-добрите в страната.

Така, Септември ще влезе в любимия си месец септември с нулев точков актив, а в първия ден от деветия месец ще гостува на Крумовград. За Локомотив Пловдив предстои „железничарско“ дерби под тепетата срещу столичното Локо.

В десетата минута от срещата Георги Каракашев изпусна от контрол топката в средата на терена след страхтоен шпагат на Виктор Очаи. Той подаде към Мартин Моран, който направи вертикален спринт в полето на "смърфовете", но Хорхе Сегура действа с безкомпромисен шпагат.

startphoto.bg
85 снимки

След 19 минути септемврийци уцелиха гредата на "смърфовете". Бертран Фурие получи пас и преодоля Мартин Паскалев, след което нанесе удар, но нацели гредата на Локомотив.

Със сигурност от началото на срещата Септември играеше доста по-добре сравнение със своя опонент, който не съумя да влезе по оптимален начин в двубоя. След 25 минути Септември стигна до нова възможност за отбелязване на попадение. Митко Митков се понесе по левия фланг и пусна успореден пас по земя към Фурие, който стреля от движение, но слбо и Кристиан Томов спаси.

След малко повече от половин час игра дойде първата по-изгодна възможност за "черно-белите" в срещата. Димитър Илиев нанесе силен удар от воле зад границата на наказателното поле, а Димитър Шейтанов направи зрелищно спасяване. Осем преди края на първата част Бетран Фурие се надигра с двама опоненти вляво по нападението на Септември и центрира към Борислав Рупанов, който стреля с глава, но Томов улови.

Натискът на столичани даде резултат шест минути преди края на първото полувреме. Митко Митков се понесе вдясно и центрира в наказателното към Рупанов, но Томов излезе и боксира. Проблемът за стража на Локо Пловдив беше, че я прати право във Виктор Очаи, който с прецизен изстрел прати топката зад гърба на стража - 1:0.

В добавеното време на първата част Георги Върбанов не успя да изчисти добре топката в наказателното си поле, а Жулиен Лами отправи удар със задна ножица, но не намери очертанията на софийската врата. На почивката Любослав Пенев взе кардинални мерки и направи тройна промяна. От игра излязоха синът му - Николас, Жулиен Лами и Георги Каракашев. Техните места бяха заети от Йохан Н'Зи, Мартин Петков и Оливер Камдем.

Три след подновяването Мартин Паскалев опита да застраши вратата на Шейтанов с плътен удар от дистанция, но стражът на Септември внимаваше в тази ситуация. В 67-ата минута Локо Пловдив изравни резултата в срещата. Мартин Петков и Ангел Лясков комбинираха вляво и крайният бранител достави страхотно центриране в наказателното поле на Септември. Там се беше вклинил бранителят Мартин Хайдаров, който с класно изпълнение матира Шейтанов за 1:1.

Малко след гола отбраната на Локомотив Пловдив действа лошо и това позволи на Фаустас Степанавичус да напредне към вратата на Томов. Нападателят си поведе топката доста дърводелски и това позволи на стража на гостите да излезе и преустанови опасността. В  71-ата минута обратът за Локо беше факт. Мартин Петков нанесе изключително добър удар от свободен удар от сериозна дистанция. Топката беше много силна и се отби в напречната греда на Шейтанов, след което се върна към Мартин Паскалев, който отблизо с глава поведе гостите - 2:1 за Локо.

В 76-ата минута столичани изравниха резултата, а Митко Митков центрира отлично зад отбраната на Локомотив Пловдив. Там той намери капитанът Кубрат Йонашчъ, който отблизо с удар от воле не остави никакви шансове на Кристиан Томов.

Осем преди края "смърфовете" отново излязоха напред в резултата. Ангел Лясков и Мартин Петков пак комбинираха вляво, а бекът вдигна към Мартин Паскалев. Бранителят отигра с глава и на практика изведее Димитър Илиев между вратаря на Септември и бранител и с частица шанс наказа неточността при столичани - 3:2.

В 86-ата Йохан Н'Зи пое вдясно топката и навлезе в полето на Септември. Резервата за пловдивчани намери начин да шутира и го стори, но Димитър Шейтанов спаси. Две след това Оливер Камдем се понесе вдясно и напредна смело. Той предпочете да комбинира с Йохан Н'Зи, който забави причудливо крачката си и не успя да достигне топката, за да я завърши.

До края на срещата в София нямаше интригуващи ситуации пред двете врати и трите точки отпътуваха с рейса на Локомотив към Пловдив.

FT / СЕПТЕМВРИ СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:3

1:0 Очаи 39', 1:1 Хайдаров 67', 1:2 Паскалев 71', 2:2 Йонашчъ 76', 2:3 Илиев 82'

Стадион: "Локомотив" (София)

Рефер: Мартин Великов

Септември: 21. Димитър Шейтанов – 18. Кубрат Йонашчъ (К), 27. Георги Върбанов, 26. Мартин Христов, 5. Михаил Полендаков, 8. Мартин Моран, 6. Виктор Очаи, 11. Борислав Рупанов, 19. Митко Митков, 20. Фаустас Степонавичюс, 15.Бертранд Фурие

Треньор: Николай Митов

Локомотив Пловдив: 81. Кристиан Томов – 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 16. Кристиян Пешов – 33. Георги Каракашев, 12. Ефе Али – 6. Христо Иванов, 14. Димитър Илиев (К), 17. Николас Пенев – 99. Жулиен Лами

Треньор: Любослав Пенев

подкрепя българския спорт