ЦСКА официално обяви, че се подсилва с българския вратар Иван Дюлгеров. От клуба анонсираха, че стражът е парафирал тригодишен договор с новия си тим.

Вратарят пристига като свободен агент при столичани и е първото лятно попълнение за клуба преди старта на сезон 2024/2025 в efbet Лига. До този момент Дюлгеров беше титулярен вратар на направилия фурор през миналата кампания тим на Черно море, но не продължи контракта си с варненския клуб. През това лято по време на контролните си срещи за тима играе и Иван Тасев, но от клуба все още няма официално обявяване за преминаването му при "червените".

Вижте първите думи на Дюлгеров като футболист на ЦСКА

24-годишният Дюлгеров дебютира за националния отбор на България през юни 2023-а година и досега има шест мача с екипа на "лъвовете". 

Така, новият треньор на отбора - Томислав Стипич, вече разполага с Дюлгеров, Густаво Бусато и Мартин Орлинов за избор сред вратарите. След края на миналия сезон ЦСКА се раздели с младежкия национал - Алекс Божев, който подсили ЦСКА 1948.

Ето какво написаха в сайта на ЦСКА след обявяването на трансфера:

ЦСКА успя да привлече в редиците си българския национал Иван Дюлгеров. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб.

Талантливият страж има зад гърба си 130 мача в родния елит, а в 55 от тях запазва мрежата си суха. През изминалия сезон Дюлгеров изигра 35 мача с фланелката на Черно море, като бе с основна заслуга за второто място на тима в крайното класиране.

Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални.

Добре дошъл в ЦСКА!

Пожелаваме на Иван Дюлгеров много успехи с червената фланелка!