Бившият юношески национал Йоан Борносузов разкри в социалните мрежи, че се завръща в ЦСКА. 20-годишният нападател е юноша на "червените", но преди няколко години замина в посока Италия, където беше част от Дженоа в Примаверата. Очаква се съвсем скоро Борносузов да бъде представен като ново попълнение на ЦСКА. 
 
Вчера Борносузов сподели във Фейсбук снимка от престоя си в академията на „червените“ от стадион „Българска армия“ и написа: „На славен стадион…“.

Часове по-късно добави нов пост, с който анонсира завръщането си.

„Преди 4 години си обещах да не спирам да катеря върхове. Утре започвам покоряването на един от важните в кариерата си. Ще го правя със сърце! Защото сърцето ми е на този стадион! Нищо, че сега го няма...“. 

Преди няколко дни Йоан, който е син на бившия футболист Атанас Борносузов, се сбогува с Дженоа и призна, че в Генуа е станал мъж. С различните гарнитури в академията на "грифоните" той отбеляза 25 гола и направи 14 асистенции в 102 мача.

"Трудно е да намериш правилните думи, за да кажеш сбогом, има толкова години и толкова емоции между тях, всички заедно... След 5 години няма да е лесно да напусна Генуа и Генуа, с теб пораснах, научих, срещнах хора и приятели, които ще взема със себе си завинаги и с които станах мъж.
 
Благодаря на тези, които ме придружаваха през тези години: от първите до последните, от феновете до хората, които работят в обществото, всички, треньори и съотборници, служители и мениджъри.
 
Носенето на тази важна фланелка беше голяма гордост, казвам сбогом на фантастичен клуб, най-старият в Италия, винаги ще бъда един от вас и винаги ще бъдете в сърцето ми", написа талантът.