Прекрасната серия без поражение на Крумовград продължи и в 33-ия кръг от родната efbet Лига, след като новакът „не се даде“ на ЦСКА и направи 2:2 на „Васил Левски“ като гост. Патрик Луан откри резултата още в третата минута, а в 29-ата Джонатан Линдсет изравни резултата за „червените“.

Отново той бе в центъра на събитията в края на първата част, след като пропусна дузпа, а Матиас Фаетон оформи пълния обрат в 48-ата минута от срещата. Седем след това отново Луан се разписа във вратата на вицешампиона на страната и изравни резултата.

Така Крумовград няма поражение в родния футболен елит от 15 мача насам, като последното поражение датира от 26-и ноември 2023-а година. Освен това, само срещу ЦСКА тимът на Крумовград не беше печелил точка през този сезон, но ето, че и това се случи за блестящия новак.

Точката пък прати ЦСКА на второто място във временното класиране, като тимът е с 67, една пред третия Черно море, но варненци са с мач по-малко. В неделния ден на "Тича" "моряците" посрещат шампиона Лудогорец. Крумовград остана шести и вече е с 49 пункта.


startphoto.bg
100 снимки


Във втората минута Тобиас Хайнц се запъти към десния фланг и даде остро подаване за Марселино Кареасо, но Янко Георгиев излезе и пресече. Гостите от провинцията шокираха съперника след само 180 секунди игра на "Васил Левски". Алекс Колев достави центриране в наказателното на ЦСКА към непокрития Патрик Луан, който с глава преодоля Густаво Бусато. Голът беше преразглеждан дълго време от реферския състав във ВАР буса, но се установи, че Луан не е бил в засада и голът беше потвърден.

"Червените" определено се стъписаха от допуснатия гол, който пък "даде криле" на хората, водени от Станислав Генчев.В 11-ата Серкан Юсеин центрира отлично от ъглов удар в наказателното на ЦСКА и причудливо топката се насочи към вратата на Бусато, който реагира и боксира в ъглов удар.

Последваха серия от корнери за гостите, а удар на Матей Симич отлетя аут след поредното лошо подреждане в отбраната на столичани. В 21-ата минута Матиас Фаетон овладя вляво и шутира по диагонала с десния крак, но Георгиев улови. В 29-ата минута пък изцяло норвежка комбинация донесе гол за домакините. Улаус Скаршем се понесе отдясно и намери Тобиас Хайнц. Топката дойде леко назад за него, но той се справи и я постави на пътя на Линдест, който с премерен изстрел преодоля Георгиев.

Девет преди края ЦСКА стигна до възможност за пълен обрат, но ударът на Хайнц от средна дистанция беше спасен от Янко Георгиев. При последвалото нападение Хайнц намери Улаус Скаршем, чийто удар завърши край вратата на Крумовград. В 41-ата минута ЦСКА получи дузпа. Тибо Вион се включи отдясно и подаде към Тобиас Хайнц. Той стреля от движение, но топката се спря в дясната ръка на Матей Шимич и реферът Андреев веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Джонатан Линдсет, който стреля встрани от вратата на Георгиев.

В добавеното време на срещата Матиас Фаетон получи вляво и видя Марселино Кареасо, чийто шут профуча над напречната греда. "Червените" обърнаха развоя на мача три минути след подновяването на играта. Джонатан Линдсет подаде към Улаус Скаршем. Той се надигра вдясно с Джунейт Али и центрира към Матиас Фаетон, който от много близо нямаше как да сбърка с глава - 2:1 за ЦСКА.

Домакините наложиха масиран натиск след втория гол и нацелиха гредата на съперника. Топката беше изчистена с глава към Улаус Скаршем, който от въздуха отправи много силен удар и след рикошет в тялото на Алекс Колев топката се отби в левия страничен стълб на Георгиев. Крумовград обаче не се сломи и в 55-ата минута тимът изравни. Топката беше изритана силно към Алекс Колев. Той изпревари Махмутович и с глава изведе зад отбраната на ЦСКА Патрик Луан. Нападателят се преобри с Християн Петров, след което вкара във вратата на Бусато за 2:2.

След час игра пък Джонатан Линдсет отправи силен удар отдясно по диагонала, но той не смути Георгиев. ЦСКА започна да притиска своя съперник и Крумовград прие играта изцяло в своята половина. Пропуски за "червените" направиха Линдсет, Хайнц, Асприля и Вион до края на срещата.

В самия край на двубоя домакините имаха известни претенции за дузпа към рефера Иво Андреев заради падане на Тобиас Хайнц в наказателното на Крумовград, но след повторенията ясно се видя, че няма нередности при единоборството и решението на рефера беше акуратно.

ЦСКА vs Крумовград

източник: sofascore.com

FT / ЦСКА - КРУМОВГРАД 2:2

0:1 Луан 3', 1:1 Линдсет 29', 2:1 Фаетон 48', 2:2 Луан 55'

Рефер: Иво Андреев (София)

Стадион: "Васил Левски" (София)

Стартови състави: 

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 22. Енес Махмутович, 3. Сайней Санянг, 21. Амос Юга, 26. Марселино Кареасо, 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 14. Тобиас Хайнц

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 13. Браян Кордоба, 16. Георги Чорбаджийски, 30. Данило Асприля, 17. Емануел Шакич, 19. Иван Турицов, 27. Лазар Туфегджич, 8. Станислав Шопов, 4. Мено Кох

Треньор: Стамен Белчев

Крумовград: 1. Янко Георгиев, 3. Калоян Пехливанов, 5. Матей Шимич, 4. Лукас Сантана, 2. Джуниет Али, 8. Ренан Ареяш, 13. Диего Рапосо, 17. Патрик Луан, 91. Вячеслав Велев, 10. Серкан Юсеин, 9. Александър Колев

Резерви: 21. Благой Макенджиев, 77. Октай Юсеин, 80. Китан Василев, 30. Жак Пехливанов, 14. Николай Данаилов

Треньор: Станислав Генчев