Левски приема ЦСКА във втория епизод на вечното дерби през този сезон. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ ще стартира в 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Както винаги Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата. Добрата новина е, че дербито ще бъде пред публика.

От думите на Живко Миланов стана ясно, че братята Борислав и Радослав Цоневи остават извън сметките на „сините“ до края на сезона.

През седмицата централният защитник Ребин Сулака разтрогна с клуба след само пет изиграни двубоя. Говори се, че причината за това е неизплатени заплати.

Наско Сираков отговори на спекулациите, че Левски може да отиде в Трета лига. „Въобще не ми е минавало през главата Левски да отиде в Трета лига. В същото време ръководството излезе с официална позиция към феновете, в която посъветваха привържениците да не се поддават на „провокативни новини“.

Централният бранител Начо Монсалве до последно ще бъде под въпрос за дербито с ЦСКА. В същото време Славиша Стоянович остава под карантина в дома си, а и за този двубой Живко Миланов ще бъде начело на „сините“.

Любослав Пенев се завръща на тъчлинията за ЦСКА, след като претърпя своето наказание от два мача.

Победата с 6:0 над Монтана бе най-изразителното за „червените“ до момента през сезона. По-рано през сезона Любослав Пенев победи Левски с 1:0 на „Герена“, когато бе начело на Царско село, а при домакинството си двата тима завършиха при равенство 2:2.

Любопитен факт е, че нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо вече има повече попадения в първенството от цялото настояще нападение на Левски. Той има седем гола в 12 мача.

Пред Любослав Пенев има дилема за вратарския пост, където ще избира измежду Густаво Бусато и Димитър Евтимов.

След наказания се завръщат Петър Занев и Георги Йомов. Извън сметките за „чеврените“ са контузените Жеферсон и Митко Митков, а под въпрос е Тиаго Родригес.