Ботев Пловдив приема Арда в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Сблъсъкът на "Колежа" е от 21:15 ч. и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от него. Съдията  Станислав Тодоров ще ръководи двубоя.
 
И двата отбора показаха колебания на старта на новия сезон и се намират в дъното на класирането. Домакините още нямат победа от началото на първенството, а феновете очакват и първи успех в официален мач на "Колежа".
 
"Канарчетата" са 13-и с две точки, а тимът от Кърджали, който е с една и мач по-малко, е след тях. Заради отложената среща с ЦСКА 1948, Арда изигра контрола с Етър, която спечели с 3:1. Отборът се раздели със Светослав Ковачев, който бе преотстъпен в руския Ахмат Грозни, но привлече Тонислав Йорданов. Нападателят се завърна в Кърджалия, след като напусна Берое.
 
В Ботев Пд пък направиха два изходящи трансфера в последните дни - Абдулайе Траоре и Точукву Нади ще продължат кариерите си съответно в Белгия и Франция.
 
През миналата кампания двата отбора се срещнаха четири пъти помежду си и Арда записа пълен комплект от точки.
 
Треньорът на Ботев - Станислав Генчев, не може да разчита на трайно контузените Мохамед Брахими и Атанас Чернев, както и на Станислав Работов и Думбуя, които продължават да тренират отделно от основната група. Дебют за "канарчетата" може да запише привлеченият гръцки защитник Константинос Балоянис.

подкрепя българския спорт