Отговорникът за ВАР в България - Петър Петров, заяви пред Gong.bg, че е потресен от твърдението на председателя на съдийската комисия Костадин Гергинов. По-рано днес Гергинов заяви, че е сменил Петров от съдийски наблюдател на мача Левски - Лудогорец заради симпатии. Петров нарече твърденията на шефа на реферите "долна лъжа" и сподели, че задължително трябва да поеме отговорност за твърденията си.

"Потресен съм. Долна лъжа на Гергинов. Мога да определя твърденията му като интрига. Това е единствената цел. Много прекали с лъжите си. Как може да говори така? Пълни небивалици. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата. Явно Гергинов иска да постигне някаква цел с тези лъжи. Аз не съм бил назначаван за съдийски наблюдател, за да ме сменят. Как е възможно един човек да го сменят, след като не е получил наряд? Въобще нямам право да бъда съдийски наблюдател, тъй като ще съм в буса. Все пак съм ВАР мениджър и ще си върша задълженията. Няма как да правя две неща и да вземе двойна надница. Всеки човек трябва да носи отговорност за думите си", заяви Петров. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.