Мениджърът Николай Жейнов пожела да отговори на президента на Славия - Венцеслав Стефанов, относно обвиненията му в опит за намеса в трансфера на Филип Кръстев в сателита на Манчестър Сити - белгийския Ломел. 

“Исках да кажа някои работи относно появилите се съмнения към мен от страна на Венци Стефанов, тъй като миналата седмица бяха обвинен в какви ли не неща. Миналата година през есента, семейството заедно със сина си - Филип, посетиха офиса ми и решихме да започнем да работим заедно. Договорихме се, че аз ще ги съветвам и ще им помагам за трансфер в чужбина, като изрично подчертавам, че се разбрахме, че нямам каквито и да е финансови претенции към тях."

Родният агент заяви, че от клуба са насочили служебен агент на Филип Кръстев, който е трябвало да го представлява пред Манчестър Сити. 

"Л един момент клубът хем не желае да има никакви агенти в случая, хем в същото време се появява Петьо Костадинов, назаначен от клуба, и отива при Филип и баща му и го кара да подпише оторизация. Кой се намесва в трансфера тук? Аз или някой друг? Как така някой ще се налага кой да те представлява. Това не е пазар на булки в Чирпан. Не може някой да ти назначава агент. Тази оторизация е без дата. Тя няма времетраене. Петьо Костадинов го е представлявал. Аз се съгласих, защото те не знаеха, че купувачът е Ломел. Кога се появява въпросният господин, чийто син е адиминстратор в Славия? На мен ще ми е обидно, ако някой се опита да ме назначи така." 

Николай Жейнов

източник: Lap.bg

"Това е изнудване на един футболист да подпише договор с този агент. Разбирате ли за какво говорим и дали преди това се е случвало с други? Нарушава се личното ти право да си избереш представител. Не може клубът да преговаря за личните ти условия", заяви агентът. 

Жейнов коментира и клаузите от договора, на които Венци Стефанов обърна специално внимание. 

"Битовите условия не бяха засегнати по никакъв начин, т.е. едно момче го оставяме там и как ще се оправя - все тая, негов проблем", заяви Жейнов. 

"Относно това т.нар. "първостепенно зъболечение", за което стана въпрос - не знам кой е превеждал договора, но не това искахме ние. От клуба искаха изцяло и само лекарят на Ломел да има възможност да лекува и да назначава лечение на Филип. Ние държахме той да има възможност в която и да е клиника да отиде за второ мнение, защото ние не знаем какви хора работят в клуба. Оказа се, че тази клауза бе променена. Договорихме лечение в клиниките на Сити груп за сметка на клуба, което означава, че при сериозна контузия няма да се лекува за собствена сметка. 

Lap.bg
7 снимки

"Ние искахме футболистът да може да отиде със свободен наем в отбор, който минимум играе в Европа. Това също бе отказано. Досега не съм имал случай, в който клуб да не поема самолетните билети. Няма такъв случай. Персонални бонуси нямаше. В първия договор футболистът бе определен като такъв "не от Европейския съюз". Ние искахме да променим тези неща, а клубът бе против тези условия. Не разбирам каква е моята грешка. Че съм си изпълнил задълженията към него? Че съм намерил клуб и съм направил така че офертите да отиват директно в клуба?" 

"Още от началото със семейството се разбрахме, че аз не очаквам никакви пари от тях за следващия негов трансфер. Ние нямаме финансови взаимоотношения. Те не са задължени по никакъв начин. Искам да им благодаря, че реагираха адекватно на ситуациите. Защо трябва да обвиняват мен?" 

"Какъв е проблемът да се обяви трансферната сума? Стреля се по агентите, само и само ако не стане нещо, ако някой не е доволен от парите, да е виновен агентът."

"Идеята Филип да остане под наем в Славия бе моя. Имаше сериозни отбори от Франция и Турция, които го искаха. Знаейки качествата му, за нас е нецелесъобразно той да играе във втора белгийска дивизия. Това е възможността да продължава да се развива. Това е мислено предварително. Интересът е отпреди Нова година и клубът бе запознат с това", допълни Жейнов.