Деветкратният шампион на България Лудогорец започва новия сезон в efbet Лига с гостуване на Ботев Враца. Няколко пъти през годините разградчани стартираха трудно срещу непретенциозни съперници и генерално спечелиха само 4 от първите си мачове в шампионата от 2011 година насам. Домакините са амбицирани да поднесат изненада, а наставникът Антони Здравков ще иска да се докаже срещу бившия си отбор.

"Няма да ни е никак лесно. В първите три кръга играем срещу първите по сила отбори в България - Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пловдив. След това гостуваме на традиционно неудобния за нас Берое. Но ние няма да отписваме нито един от тези мачове, защото всяка среща освен точки може да ни донесе самочувствие и увереност, че вървим по правилния път. Искам да печелим точки в тези мачове, защото в тях не сме фаворитът. Но искам да подчертая - ние не сме аутсайдер в тези първи срещи и който ни подцени, ще съжалява", сподели Здравков.

Той няма сериозни проблеми със състава и ще заложи на най-добрите си футболисти. Наставникът сподели, че все по-често ще разчита на юноши от школата.

Педро Лагоа и Костадин Ничев са последните нови попълнения.

Ивайло Михайлов е наказан, Златински, Ивайлов и Узунов са с контузии. Том е под въпрос.

За Лудогорец ще се завърне Стефан Баджи, който не игра за Суперкупата срещу Локомотив Пловдив. Гостите обаче имат проблеми на десния фланг на отбраната, където ще действа Сисиньо.

Алекс Сантана вече дебютира а Текпетей още не е готов.

Клаудиу Кешеру и Жоржиньо са болни от коронавирус, а Иханио Марин е все по-близо до изходящ трансфер.

Лудогорец никога не е губил от Ботев Враца, като от 7 шампионатни мача срещу този съперник има 6 победи и 1 равенство. През миналия сезон "орлите" постигнаха най-убедителната си победа именно срещу врачани - 6:0.

Двубоя на стадион "Христо Ботев" започва в 20:00 часа и ще можете да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и на живо по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.