Треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция след срещата с Черно море, спечелан от "сините" с 1:0 на "Герена". Той говори за отсъствието на Пламен Андреев, както и представянето на Черно море и шанса Илиан Илиев да поеме националния отбор на България.

"Като ключово определям това, че нашият отбор се стара да играе под указанията, които имаха. Ключово бе червеният картон, който получи противника, след него напълно се промени психологията на мача", сподели Костов.

"Ние вече имаме доста опции, Краев бе неразположен за мача. Това променя донякъде основния състав, с който трябваше да започнем. Пламен Андреев му е дадена почивка, той ще се завърне след този мач, натрупа се много напрежение върху него, трябва да преосмисли някои неща. Не може да го изритаме просто така, той е един от най-важните ни играчи", каза още той.

"След червения картон липсваше централния нападател, трябваше да изчакаме полувремето, за да направим смяна. Можеше да обидим някой от играчите, ако го бяхме заменили в 25-ата минута, случвало се. Затова трябваше да имаме търпение", коментира наставникът на Левски.

"Да ви кажа, аз мисля, че Черно море се представя изключително успешно, поздравявам ги. Не е лесно да създаваш пространства срещу тях, имат много добра дефанзивна игра и колективни действия", допълни той.

Николай Костов коментира и представянето на Джавад ел Джемили, който отбеляза победния гол срещу "моряците".

"Добри приятели сме с него. Най-после той отбеляза така желания от него гол. Разполагаме с много млади футболисти, случва се някои да изпадат от форма. В последните дни тренирахме с една група от 9-10 играчи, не бяхме всички заедно, това донякъде оказа влияние"

За финал треньорът на Левски каза какво мисли за Илиан Илиев и дали е добър вариант да поеме националния отбор на България.

"Той доказва с работата, че може да му се гласува доверие. Особено от българските треньори мисля, че той е от най-подходящите. Умее да създава добър колектив, мисля, че е добър вариант"