Легендата на Левски Божидар Искренов смята, че няма място на "Герена".

Ето какво заяви Гибона в предаването "Код Спорт":

"Левски ще го има, независимо какво се случва. Финансово не са добре, надявам се да се свършат тези неща. Но как? Те са си хората, които са се хванали на каруцата и те трябва да си решат проблемите. Аз няма да давам съвети и акъли чрез кого, как и защо. Това са хората, които трябва да излязат от тази ситуация. Как ще излязат? Би трябвало да имат някакъв план. Екипът, който ще е около тях, както навсякъде, без това не става. Но да извадят такива пари и задълженията, които имат… Просто не знам, нямам идея.

Антон Узунов
58 снимки

По моето време на „Герена“, мисля, че школата беше перфектна, да не кажа повече от перфектна. Това са 7-8 години, в които имаше такива добри деца, които застъпваха, но просто политиката на треньорите, които бяха, не им даде шанс. Взимаха чужденци недочули кой, как, откъде и просто се оказа, че са сбъркали. Идват на „Герена“ и после се чудиш как да ги изгониш, те почват да те съдят, плащаш неустойки и т.н. А сега какво се случва? Гледах няколко мача от българското първенство и във всички клубове има юноши на Левски.

Чакай малко, значи те за Левски не стават всичките години, но в другите клубове стават! Играят си прилично, да не кажа повече от добре. Сега се сетихме, че има наши юноши, защото чужденците са да не казвам грозна дума, хората се досещат за какво става въпрос. И сега се сещаме, че има наши юноши, които са били и сега искаме да си ги върнем. Защо не го направихте преди години това? Защо не оставихте тези млади момчета покрай някои от по-старите? Да играят, да ги налагаш, да им имаш доверие, те са израснали на „Герена“. Тренират с една-единствена цел, с една мечта, било в Левски, ЦСКА, Славия, във всичките клубове – един ден от едната съблекалня да влязат в другата съблекалня.

Може би ще отида на мач, защото там съм израснал. Аз живея на 100 метра от „Герена“. Но за работа съм далеч, а и мисля, че нямам място там. Вече си имат собствени планове, виждания. Не мисля, че бих се върнал. Никога не казвай никога, но на този етап е така. А и като се върна, какво трябва да направя? Какво мога да променя с магическа пръчка? Няма как. Затова казвам, че трябва да има екип, добра организация и на първо място финанси. Няма ли финанси, няма как да се случи. Всички говорят за пари. Да, ти играеш за това нещо. Без пари нищо не се случва. Да, трябва да бъдат и умерени парите. Не може да са дават цифри, които са нереални за българския стандарт. В Европа и по света дават по 100-200-300 милиона. Да, ама ние не сме света, а сме България! В нашата малка държава ще даваш по 20-30-40 хиляди евро на някой! Защо го взеха тук? Ако е толкова добър, защо не го взеха в Испания, Италия, Англия? И това трябва да се помисли."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.