Ботев (Пловдив) стартира благотворителна инициатива по време на подготвителния лагер на отбора в Турция, информираха от футболния клуб. Инициативата се осъществява в партньорство с фондация "НОЩ на Ангелите". 

Остатъка от подготовката на “жълто-черните” ще се проведе под наслов “Лагер на доброто”, като за всяка една от зимните проверки на тима в Белек ще бъде организирана продажба на виртуални билети, които ще бъдат налични през онлайн билетната система на клуба.

Символичните благотворителни виртуални пропуски ще са на цени от 2, 5, 10, 20 и 50 лева и всеки сам ще може да избере сумата, която да дари. Сто процента от събраните средства ще отидат в подкрепа на благотворителните кампании на "НОЩ на ангелите", като част от поетата от клуба социалната отговорност и подкрепата към фондацията от началото на сезона.

"По време на кампанията Ботев и "НОЩ на ангелите" ще информират за събраните суми след всеки мач, както и кампаниите, които ще бъдат подкрепени! “Лагер на добрто” ще завърши със двубоя срещу Хебър (Пазарджик), който ще се играе на Футболен комплекс “Никола Щерев – Старика” на 10-ти февруари. Нека заедно покажем, че можем да бъдем по-добри! Подкрепи Ботев, подкрепи доброто", призоваха от футболния клуб.

"Жълто-черните" заминават за своя подготвителен лагер в неделя, а на турска земя играчите на Душан Керкез ще изиграят 5 контролни срещи.